Skip to main content

Fornebu blir bilby – Volvo, Land Rover, Jaguar, Fiat og Chrysler er på vei

NYTT KONTORBYGG PÅ VEI OPP: I dette praktbygget ut mot Lysakerfjorden skal hovedkontoret for Volvo i Norge flytte inn i mars neste år. Statoil-bygget sees i bakgrunnen.

Volvo i Norge lander hovedkontoret sitt i signalbygg ut mot Lysakerfjorden. Land Rover og Jaguar, Fiat og Chrysler er også på vei.

Det er allerede 11 år siden IT-visjonen til Fred. Olsen fikk hjul å rulle på, da BMW Norge flyttet hovedkontoret sitt inn i Terminalbygget til IT Fornebu. Nå følger flere store aktører etter.

LES OGSÅ: BMW setter kursen mot Fornebu

Størst er Volvo Car Norway, som flytter fra Mastemyr ved Kolbotn og inn på 1.500 kvm i et nytt kontorbygg nær sjøen – i forkant av byggene til Statoil og Telenor.

– Bygget er under tak nå, og skal stå ferdig i mars neste år. Leieavtalen er på 10 år, med opsjon på forlengelse, forteller Snarøya-mannen Jon Aage Sørensen (67), styreleder i familieeide Jotne Eiendom.

– Et viktig signalbygg

Selskapet kjøpte den opprinnelige Statsbygg-tomten av Georg Andresen & Sønner for et par år siden, og har skreddersydd bygget for Volvos behov gjennom lengre tid.

– Volvo Cars står foran en svært spennende periode der hele modellrekken byttes og vi skal befeste vår posisjon som et premium bilmerke i Norge. I denne sammenheng vil vårt nye hovedkontor på Fornebu være et viktig signalbygg, spesielt tilpasset Volvo Car Norways organisasjon og merkevaren Volvo, der våre dyktige medarbeidere får det beste utgangspunktet for å bistå kunder og forhandlere over hele landet, sier Øystein Herland, administrerende direktør i Volvo Car Norway, i en pressemelding.

To importører til

Men BMW og Volvo er ikke alene om å velge Fornebu som lokalisering for sitt hovedkontor. To andre sentrale bilimportører setter også snart kurs for den gamle flyplasshalvøya, ifølge nettstedet Bilnytt.no:

Den ene er selskapet FCA, som er importselskapet for Fiat og Chrysler, Jeep og Alfa Romeo. De skal være operative og på plass med 12 ansatte hos Technopolis (tidligere IT Fornebu) fra 1. januar 2016, da de overtar importen fra RSA.

LES OGSÅ: Fornebu-lokaler tømmes

I tillegg flytter BC Norway, importøren av Land Rover og Jaguar, inn i Fornebuporten i løpet av desember. Også de forlater Mastemyr, der Ford og Mazda skal fortsette å drive i «Volvo-bygget».

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.