Skip to main content

Foreslår masse leiligheter over dobbelt så stor innfartsparkering

PARKERINGSPLASS: I dag har området rundt 100 parkeringsplasser. Med den foreslåtte utbyggingen vil antallet dobles - under tak. FOTO: NILS H. HARNES
PARKERINGSPLASS: I dag har området rundt 100 parkeringsplasser. Med den foreslåtte utbyggingen vil antallet dobles - under tak. FOTO: NILS H. HARNES

280 plasser for innfartsparkering med 75 boliger på toppen. Utbyggerne av Jarveien 1 foreslår mer utbygging ved Jar stasjon.

Deres arkitekt, Arcasa arkitekter, har nå levert inn et innspill til rulleringen av kommuneplanen for Bærum (før musepekeren eller fingeren ved mobil over markørene i illustrasjonen over for å lese mer informasjon om prosjektet).

 - Det er et prosjekt som vi mener er i tråd med det reguleringsvedtaket som ble fattet for Jarveien 1 for noen år siden. Det var ønske om en utvidet innfartsparkering, så vi har sett på en løsning hvor vi kan kombinere parkering med ny bebyggelse, sier arkitekt Per Einar Knutsen hos Arcasa arkitekter.

LES OGSÅ: Jar-residensen snart utsolgt

- Innspill

Han påpeker at dette ligger langt frem i tid, og understreker at det bare er et innspill til kommuneplanbehandlingen.

- Det sier seg selv at det sannsynligvis er en mer voksen kjøpergruppe på slike boliger, sier han.

LES OGSÅ: Planlegger flere seniorboliger på Bekkestua

Boliger og p-hus

Innspillet legger opp til 75 boliger, fordelt på 5.500 kvadratmeter. Under boligene planlegges det to etasjer med innfartsparkering. I dag er det rundt 100 parkeringsplasser på tomten, så forslaget med 280 p-plasser innebærer en kraftig kapasietsøkning på parkeringssiden.

Foreslår garderober

I forslaget er det også åpnet for at deler av bygget kan brukes til garderobe/klubbhus for Jarmyra idrettspark.

- Hvis det først skal bygges noe her, så er det naturlig at vi ser det i sammenheng med idretten på Jarmyra. Tomten er jo delvis på kommunens eiendom, påpeker han.

Boligbygget i forslaget er på fem etasjer.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.