Skip to main content

Foreslår 17 etasjer i Asker sentrum

HØYT VED E18: 13, 15 og 17 etasjer i Askerveien 61 foreslås, rett ved avkjøringen fra E18 ved Asker sentrum. Bygningsmassen vil erstatte nåværende Scandic hotell.

13, 15 og 17 etasjer foreslås ved Asker sentrum. Arkitektene er forberedt på skepsis.

Tre høye og én lav blokk kan komme ved E18-avkjøringen til Asker sentrum. Boxs arkitektstudio har klokkertro på at høyhus er fremtiden for Asker.

– Det er den eneste muligheten for å skape nye kvadratmeter på de tomtene som er tilgjengelige nær sentrale områder og nær kollektivnettet. Dette er ofte tomter som allerede er bebygd, med stor bruksverdi og leieinntekter. Det må være økonomisk forsvarlig å rive, sier kreativ leder Øivind Lunde i Boxs arkitektstudio.

Møtes med skepsis

Prosjektbeskrivelsen fra arkitektene erkjenner at planer om høye hus kan bli møtt med skepsis og protester: «Det er således viktig å utforme og presentere slike bygg på en mest mulig flatterende måte, slik at folkeopinionen blir begeistret, noe som igjen påvirker beslutningstagere i positiv retning.»

Tanken er å vinne hjerter med noe pent, teknisk topp moderne, fullt av mennesker som kunne tenke seg å bruke de offentlige tilbudene i Asker sentrum.

LES OGSÅ: Kommuneplansjef: – Tårn med problemer

– Motstand skyldes nostalgi

– Motstand fra askerbøringer, det vil det være. Det går på nostalgi. Naboer er subjektive. Folk kan bli provosert av det nye, men de trenger å bli utfordret. Vi kan ikke bruke menigmanns smak når vi skal utvikle verden. Asker som lite bygdesentrum, den tid er forbi, mener Lunde.

Han vil tilby en miks av boliger, kontorer og kanskje hotell. Askerveien skal bli «bygate» med liv ut mot fortauet.

«BY»: Øivind Lunde (t.h.) og Giuseppe Basso fra Boxs arkitekter tør å si b-ordet i Asker.

Tror folk vil elske det

– Folk vil elske å bo der. Den beste planen er å tilby spennende boformer innenfor det behovet vi har, ved sentrum. Vi er positive til egen kunnskap og tidenes forandring, sier Lunde.

LES OGSÅ: Slik er livet i 10. etasje: Gustav bor høyest av alle

Arkitekt Lunde akter «ganske snart» å sende inn enda et nytt plan- initiativ for å få dette behandlet politisk.

Det vil være det ferskeste i en rekke høyhus-forslag som er fremmet i Asker og Bærum. Bare én utbygger klarte - nesten! - å få reist det som Budstikka kalte "den gigantiske skyskraperen på Kjørbo."

– Klart det er følelser

Nils Hovde Flaaten (74) fra Asker er nyslått formann i Asker Stasjon og Omegn Vel, så nyslått at styret ennå ikke har konstituert seg. Derfor er han forsiktig med å synse noe om dette bestemte prosjektet.

Flaaten tror det i utgangspunktet ikke er noen stor stemning i Asker for noe signalbygg.

– Er det nostalgien som styrer?

– I en kommune som Asker, enten det gjelder salg av Sem Gjestegård eller Hvalstrand, er det alltid følelser med. Sånn er det bare, sier vellederen, som er klar til å ta diskusjonen på velforeningens første møte, 3. mai kl. 18.30, i Asker skiklubbs lokaler på Føyka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.