Skip to main content

– Foreldrerulling med russ er helt latterlig

OPPGITT: Foreldre som ruller med russen legitimerer en festkultur de ikke aner noe om før de er inne på bussen, sier Arne F. Opsahl.

Rektorer Budstikka har snakket med synes foreldre bør droppe foreldrerulling sammen med russeungdommen.

BAKGRUNN: Russen ruller med mor og far: – Jeg gikk tidlig fra jobb og har kjøpt inn masse øl

Rektor Arne. F. Opsahl på Sandvika videregående har hatt sterke meninger om russebusser tidligere også, og skapte debatt med innlegget «Utenforskap som russ». Nå gir han foreldre som blir med på festing i russebussene det glatte lag:

– Jeg synes det er ille at voksne leker ungdom – det er rett og slett fjollete. I fjor snakket jeg med en mor som fortalte at feiringen gikk helt over stag. Berusede foreldre nektet å forlate bussen da rullingen var over, forteller han.

– At de unge holder på med sitt er én ting, men at de voksne skal kopierer de unge, hører ingen sted hjemme, sier Sandvika-rektoren, som mener foreldre bør la være å bli med på rulling.

LES OGSÅ: Politiets forklaring til russen – om hvorfor de bør dempe seg

Legitimerer en kultur

Opsahl understreker at han synes det er positivt at foreldrene følger med på hva ungdommen foretar seg, og hvordan det jobbes med bussene. Men at de skal feste sammen med avkommet, har han ingen ting til overs for:

– Foreldre som ruller med russen legitimerer en festkultur de ikke aner noe om på forhånd.

– Disse foreldrene provoserer meg

Rektor Dag Brustad på Eikeli støtter Sandvika-rektoren fullt ut:

 – Jeg synes foreldrerulling er utrolig kleint, sier Eikeli-rektoren.

– Det er forstemmende at foreldre nører opp under en voldsom russetid. Heldigvis har vi bare tre russebusser på Eikeli i år. De færreste i manns minne, sier Brustad. 

KRITISK: Rektor Dag Brustad på Eikeli videregående skole om parkeringsforbud i Bispeveien.

Han forteller at kun halvparten av tredjeklassingene på Eikeli er med på buss i år, noe rektoren ser på som en gledelig utvikling. I år har han heller ikke hørt om noen Eikeli-foreldre som ruller.

LES OGSÅ: – Vi føler oss friere uten russebuss

Mener foreldre motarbeider skolen

– Vi jobber hardt for at russetiden skal ta mindre plass, tid og penger. I det perspektivet motarbeider disse foreldrene den jobben vi gjør og den retning vi prøver å få russetiden inn i, sier han.

På Eikeli jobbes det kontinuerlig for å bedre læringsmiljøet på skolen. Blant annet har de innført en makkerskapsordning, der elever har en samarbeidspartner fra dag én, fra første skoledag. 

– Det er provoserende å høre at foreldrene er med og fester i russebussene, sier Dag Brustad.

– Dette slår beina under det arbeidet vi på skolen gjør for å tone ned russefeiringen.

LES OGSÅ: Helsesøster fortviler over gråtende elever skulle ønske russebusser ikke fantes

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.