Skip to main content

Foreldre skeptiske til å få McDonald’s her

SKEPTISK: FAU-leder ved Gjettum ungdomsskole er skeptisk til planene om en ny McDonald’s-restaurant ved bensinstasjonen ved Gjettum.

McDonald’s vurderer å bygge restaurant på Gjettum. FAU på ungdomsskolen rett ved synes det er en dårlig idé.

– Mange er bekymret for planene, vi synes lite om at elevene blir fristet av cheeseburgere til 10 kroner i friminuttene. Spesielt gjelder dette elevene i 10. klasse som har lov til å forlate skolens område, sier FAU-leder Egil W. Holgersen ved Gjettum skole.

Dagens bensinstasjonen på stedet kan bli revet og erstattet av McDonald’s restaurant og en Uno X automatstasjon for diesel og bensin.

LES OGSÅ: Her kan det komme ny McDonald’s

Møte med kommunen

På skissen fra Uno X og McDonald’s som er sendt inn til Bærum kommune er det gjort plass til ett bygg og ca. 45 parkeringsplasser medregnet handikapplasser.

Kommunen skriver i et brev til Uno X at hvis det ønsker å etablere en restaurant må området reguleres.

– Det må reguleres slik at det blir en møteplass for nærområdet og at det blir større fokus på grøntareal. Kommunen ønsker også at antall parkeringsplasser vist på illustrasjonsplan reduseres, skriver overingeniør Kaja Madsen Knudsen i Bærum kommune i et brev til Uno X.

LES MER: McDonald’s legger ned på Bekkestua

Ett av flere steder

– Hvorfor velger dere å legge en restaurant på Gjettum?

– Vi har inngått et samarbeid med Uno X, sammen med dem vurderer vi mange potensielle beliggenheter før vi tar et endelig valg, det er derfor altfor tidlig i prosessen for å si om dette på sikt vil bli en beliggenhet vi velger, svarer kommunikasjonssjef Kathrine Moe i McDonald’s Norge AS i en e-post til Budstikka.

Blir det ny restaurant på Gjettum blir det trolig den fjerde spiseplassen til kjeden i Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Enormt engasjement for å bevare McDonald’s på Bekkestua

– Lite sunn mat

Flere i Forelderens Arbeidsutvalg (FAU) ved Gjettum skole liker hamburgerrestauranten rett over veien for skolen dårlig. De frykter skolens elever kommer til å fråtse i usunn man.

– Skolens eldste elever har i dag tilgang til Rimi, alt er ikke sunt der heller, men med tilgjengelighet og prisene til hamburgerkjeden tror vi det fort kan bli stort trøkk fra elevene, det liker vi dårlig.

Holgersen forteller at ikke alle foreldre i FAU er bekymret for restaurantplanene.

– Men vi er enige om at vi kontakter restaurantkjeden og hører om de kan lage noen mer sunne og helsemessige menyer for elevene, slik at de ikke bare spiser billige burgere, 10 kroner er en pris som passer godt til en 10.-klassings lommebok.

McDonald’s vil ikke svare på spørsmål rundt foreldrenes bekymring for dårlig mat fra kjeden.

Vil bli hørt

FAU har vært i kontakt med Bærum kommune og uttrykt sin bekymring, de er også blitt fortalt at de vil bli høringsinstans hvis bensinstasjonen og hamburgerkjeden går videre med planen.

FAU har allerede et slagord pågang, og det lyder slik: «Et pomfritt Gjettum».

Lagt ned til store protester

I dag er det tre McDonald’s restauranter i bygdene, en på Storsenteret i Sandvika, en på Slependen ved Meny og en ved avkjøringen fra E18 i Asker ved Statoil-stasjonen.

Nylig ble restauranten på Bekkestua lagt ned til store protester. I det nedlagte hotellbygget på Ramstadsletta har det også vært planer om en ny McDonald’s restaurant. Burgerkjeden har tidligere søkt Bærum kommune om å få bygge en ny restaurant, rett ved siden av Esso-stasjonen, i deler av Scandics tidligere hotellbygg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.