Skip to main content

Forberedt på videre streik

STOR STREIKEVILJE: Streikegeneral Bjørn M. Johnsen melder om stor streikevilje blant medlemmene i fagforbundet. FOTO: KARL BRAANAAS

Dersom partene kommer til enighet, vil skoler og barnehager trolig kunne åpne allerede i morgen. Men Fagforbundet er forberedt på å fortsette.

Oppdatert tirsdag kl 13.30: Streiken er over

Fagforbundets leder i Bærum, Bjørn M. Johnsen, var svært spent i morgentimene i dag. Ville konflikten bli løst eller ikke?
– Det er jo bare et enten eller. Vårt forbund har varslet en betydelig opptrapping fra mandag dersom ikke det blir enighet. I Bærum har vi 800 ute av 2000 medlemmer, så vi har et betydelig potensial for utvidelse her i kommunen også, sier Bjørn M. Johnsen. Han er slett ikke sikker på at saken vil bli avgjort raskt.
– Nei, det er såpass mye som står igjen, så dette er veldig vanskelig. Streikeviljen er stor blant våre medlemmer, det har vi fått klare signaler om.
– Men samtidig mange klager fra fortvilte foreldre som må holde barna hjemme?
– Nei, faktisk ikke. Våre streikevakter blir oppmuntret til å stå på fra mange som synes det ikke er urimelig krav vi stiller.

Kan åpne imorgen

– Men dersom partene skulle bli enige i dag, er det noen mulighet for at skoler og barnehager kan åpne allerede i morgen?
– Vi skal i hvert fall gjøre vårt ytterste for å få det til, og tror jeg nesten kan si et klart ja. Men vi er forberedt på en langvarig streik, og har allerede avtalt et stormøte i Sandvika i morgen, torsdag, kl. 13. Da kommer forbundsleder Jan Davidsen og taler. Det skal bli spennende å høre hva han har å si, sier Bjørn M. Johnsen.

Les også: Barnehagebarn får hjemmedager

Mot løsning

 

På en pressekonferanse onsdag morgen bekreftet meklingsmann Dag Nafstad en kort at han har tro på en snarlig løsning på kommunestreiken.

- Etter de første rundene vi har hatt med partene nå, har jeg funnet grunnlag for å legge fram en skisse. Denne skissen er nå presentert for alle partene, og de har nå tiden framover til å vurdere om de vil godta den eller ikke. Når jeg har lagt fram en skisse er det selvsagt med utgangspunkt i at jeg tror at alle kan gå med på den, sier Nafstad til Nettavisen.

Nafstad håper å kunne komme med et svar på løsning allerede ved 11-tiden.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.