Skip to main content

- Folk har godt av å tenke seg om

MINDRE AVFALL: Haakon Braathu mottar mindre avfall i år sammenlignet med i fjor. Han mener finanskrisen må ta noe av skylden. FOTO: EVA GROVEN

Ansatte på Isi avfallsanlegg har de siste årene vært vitne til at mange kvitter seg med fullt brukelige ting. Det har det blitt mindre av nå, noe som Haakon Braathu tror er bra.

I januar og februar har det blitt levert 30 prosent mindre avfall på Isi avfallsanlegg sammenlignet med de samme månedene i fjor. Lederen på Isi tror det kan ha en sammenheng med finanskrisen.

- Vi ser på typen avfall folk leverer her og det er langt mindre fliser, som kan tyde på at det er mindre oppussing av bad og kjøkken. I tillegg er det mindre emballasje, for eksempel til nye tv-er eller annet kostbart elektronisk utstyr og færre som leverer inn gammelt utstyr. Alt dette kan førers tilbake til finanskrisen, men den snørike vinteren er nok også medvirkende. For eksempel er det få som har kommet i gang med opprydding i hagene, og det merkes selvfølgelig på besøket her, sier Braathu.

Han mener det ikke trenger å være så dumt for folk å tenke seg om to ganger før den gamle tv-en går på søppeldynga.

- Jeg tror det er bra at man må tenke seg litt om før man bare dytter ut utstyr som fortsatt kan brukes.

Du kan lese mer om denne saken i onsdagens Budstikka

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.