Skip to main content

Folk gråt da Vollenbåten var stappfull – rundt 100 ble stående på brygga

SKUFFET: Mange fikk ikke plass på fergen som kom til Vollen 13.40 lørdag. Mange måtte reise hjem. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

Da «Tidevind» la til brygga i Vollen klokken 10.40 lørdag var båten full. På brygga sto over 100 forventningsfulle personer på vei til Drøbak og Oscarsborg. Kun to fikk være med.

Ved neste avgang klokken 13.40 hadde fergen plass til 15 personer, da sto det igjen rundt 20 på Vollen-brygga.

– Vi hadde gledet oss lenge. Alt var nøye planlagt og en del av en gebursdagsgave. Vi skulle ta båten fra Vollen til Drøbak, ha en hel dag i Drøbak med retur med siste båt, forteller Tina Mjelde fra Landøya til Budstikka.

LES OGSÅ: – Vi skulle gjerne sett at langt flere stoppet her

Hun og bursdagsgjengen troppet opp på brygga i god tid, da de kom ca. 15 minutter før avgang, sto det allerede mange og ventet.

– Om lag 100 personer ventet sammen med oss. Store og små, gamle, unge, familier. Da båten kom, informerte matrosen oss om at de kun kunne ta om bord 2 personer, da båten allerede var full fra Aker Brygge, forteller Mjelde.

Det var ikke aktuelt å ta neste båt som hadde avgang 13.40 – tre timer senere.

– Vi ble svært skuffet. Vår dag ble avlyst. Noen ved siden av oss begynte å gråte, forteller Landøya-damen.

LES OGSÅ: – Ikke et kjent reisemål

Stort potensial

I helgene fra slutten av juni til midten av august blir det kjørt hurtigbåt mellom Aker Brygge, Fornebu, Vollen, Slemmestad, Håøya, Oscarsborg og Drøbak.

Tilbudet er et prøveprosjekt som skal gå i to år.

– Vi håper Ruter innser at dette rutetilbudet på Oslofjorden har langt større potensial enn de innfrir nå. De burde reklamere mer og utvide tilbudet med flere avganger og ikke slutte med fergeavgangene i august, sier Mjelde.

Flere av dem som måtte reise hjem på formiddagen hadde sikret seg billetter til arrangementer vi Drøbak og på Oscarsborg, det fikk de lite glede av lørdag.

LES OGSÅ: Sommerbåten er i gang

Fullt igjen

Budstikka var på Vollen-brygga sammen med Sidsel Skjelverud, Sverre Sandaas, Anne Mari og Ole Gaupaas før 13.40-fergen seilte inn.

– Vi er på sykkeltur og har bestilt overnatting på Oscarsborg og håper inderlig å komme med. Vi hørte at forrige båt var full. Men det må være bedre plass nå, sier gjengen.

I det båten legger til kai kommer matrosen kjapp opp på brygga og forteller at det kun er plass til 15 personer. Gjengen med syklister kommer seg om bord, men over 20 må reise skuffet hjem.

– Dette er for dårlig, sier flere av dem. Noen hadde bedt med seg gjester fra Oslo for å ta turen til Drøbak.

Flest reiser fra Vollen

Tall fra Ruter i sommer viser at flere reiser bort fra Vollen med helgefergen enn dem som kommer dit. Ikke helt det som var planen da lokalmiljøet til slutt fikk båttilbudet. Hele 427 personer kom fra Oslo til Vollen med båten og 379 kom i retning fra Drøbak.

 Men fra Vollen til Oslo dro det 553 passasjerer, og fra Vollen i retning Drøbak var det registrert 344 reisende tre helger i juni og juli. Tallene så langt viser altså at flere drar vekk fra Vollen, skrev Budstikka mandag.

LES OGSÅ: "Syden-tur" fra Fornebu

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.