Skip to main content

Flytter rusavhengige i Asker

FLYTTER: Hit til Fusdaljordet skal botiltaket for rusavhengige flyttes. Det synes Ingvild Tautra Vevatne (V) og flertallet av Asker-politikerne er en god løsning. FOTO: KARL BRAANAAS
FLYTTER: Hit til Fusdaljordet skal botiltaket for rusavhengige flyttes. Det synes Ingvild Tautra Vevatne (V) og flertallet av Asker-politikerne er en god løsning. FOTO: KARL BRAANAAS

Botilbudet for personer med rusavhengighet flytter fra Kraglund til Fusdaljordet.

 

Det ble vedtatt av formannskapet i Asker tirsdag kveld. Kun Frp ønsket å se på andre alternativer for hvor botiltaket skal flytte til.
– Jeg ser ikke noen grunn til at dette bør vurderes igjen. Det blir litt for lettvint å ta en ny runde på det nå, sa Ingvild Tautra Vevatne (V) i formannskapet tirsdag.

Naboklager

Kraglundområdet skal utvikles til næringsområde de neste årene, og botilbudet for rusavhengige må dermed flytte.
Det har vært spesielt fem områder som har blitt nevnt som mulige adresser for botilbudet. Senest i fjor ble det snevret inn ettersom Semsveien 55 ikke ble funnet som et godt alternativ. Det ble avgjort etter en rekke naboklager.
For å unngå ytterligere naboklager bestemte Asker-politikerne tirsdag at nærmiljøet skal informeres om botiltaket som flytter fra Kraglund. De tror at mer informasjon om tiltaket vil gjøre nærmiljøet mer trygge på forandringen. Rådmann Lars Bjerke støttet også forslaget.

Midlertidig

Fusdaljordet ligger også like nærme jernbanestasjonen og Asker sentrum som botilbudet på Kraglund er i dag.
Asker kommune har drevet botiltaket på Kraglund siden 1999. Lokaliseringen har hele tiden vært midlertidig. Kirkens Feltarbeid, som driver tiltaket i dag, har hele tiden ønsket å bli på Kraglund.
Næringsvirksomhet på Kraglund har byggestart i april/mai i år.
Boliger for trening og ettervern skal etter planen etableres i Skustadgata 78-82. Det betyr at tiltaket for rusavhengige deles i to deler.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.