Skip to main content

Fly måtte snu på grunn av full 51-åring. Det kan koste mannen 210.000 kroner

NULLTOLERANSE: En Dreamliner av denne typen måtte nødlande i Warszawa for å kvitte seg med den berusede passasjeren.
NULLTOLERANSE: En Dreamliner av denne typen måtte nødlande i Warszawa for å kvitte seg med den berusede passasjeren.

Flyturen til Bangkok måtte avbrytes og flyet nødlande for å bli kvitt den truende 51-åringen. Nå risikerer han en kjempebot.

Dreamlineren fra Norwegian var på vei fra vinterlige Norge til varm sommer i Thailand. En av passasjerene plukket frem taxfree-posen kort tid etter avgang fra Gardermoen.

– Han var full allerede ved avgang, men de vurderte vel at han ville roe seg og sovne. Det gjorde han ikke, forteller Thore Marmo som satt like ved den plagsomme mannen.

– Han fikk ikke servering, men hadde brennevin i håndbagasjen, sier Marmo.

LES OGSÅ: 

Stappfullt fly

Det store flyet var på et par seter nær stappfullt av feriehungrige nordmenn. De som satt nærmest 51-åringen fikk flyttet seg, men mannen var likevel til plage for de nest nærmeste.

– En time etter at vi hadde passert Warszawa vurderte kapteinen at det ikke gikk lenger, og flyet snudde, forteller Marmo.

LES OGSÅ: 

Hentet av soldater

Passasjeren skjønte neppe hva som var i ferd med å skje før det dukket opp seks soldater med maskinpistoler og finlandshetter på bakken i Warszawa.

– Da ble han spak og lot seg greit lede ut av flyet. Det gikk ytterligere en time før de hadde fisket ut bagasjen hans, sier Marmo.

Dermed tok turen til Bangkok ikke 13 timer, men 16.

I juni må 51-åringen møte i Asker og Bærum tingrett, tiltalt for drapstrusler mot to medpassasjerer og brudd på luftfartslovens bestemmelser om å rette seg etter besetningens beskjeder.

LES OGSÅ: 

Ekstra mellomlanding

Norwegian har krevd 209.578 kroner i erstatning.

– Det er beregnet ut fra de ekstra kostnader flyselskapet får ved en ikke-planlagt mellomlanding, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i flyselskapet.

Han opplyser at mannen var uregjerlig, beruset og utagerende og at han fremsatte alvorlige trusler mot medpassasjerer.

Mannens forsvarer Peder Morset vil ikke kommentere saken.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.