Skip to main content

Flere ønsker seg basseng

Christel Jensen på Haslum trives hjemme ved bassenget i juli. – Det krever litt arbeid hver uke, forteller hennes mann, Ray Jensen.

Christel Jensen på Haslum trives hjemme ved bassenget i juli. – Det krever litt arbeid hver uke, forteller hennes mann, Ray Jensen.

Foto: Karl Braanaas

– Her får vi den gode sommerfølelsen hjemme, forteller bassengeier Christel Jensen. Bærum har hatt 70 prosent økning i antall søknader om byggetillatelse for basseng siste år. 

Fra 1. juli i 2017 til 1. juli i 2018 mottok kommunen 17 søknader om svømmebasseng. Året etter var antallet steget til 29.

Christel Jensen og mannen Ray tror fjorårets flotte vær kan være en viktig faktor.

– Når det blir så varmt, så er det jo naturlig å tenke tanken om et basseng i hagen. Samtidig har det kommet så mange flere aktører på banen at det er et mye bredere tilbud. Når du ser at naboen din har fått installert et svømmebasseng, så vil du jo ha et selv, sier hun til Budstikka med et smil. 

Når du ser at naboen din har fått installert svømmebasseng, så vil du jo ha et selv

Hun og mannen fikk selv installert svømmebasseng for fire år siden.

Luksusfølelse

– Hvordan er det å ha eget basseng?

– Man trenger ikke dra av gårde på ferie lenger. Vi gjør jo det og, men nå har man den gode sommerfølelsen hjemme også. Man får sitt eget paradis. 

Hun og mannen er enige om at det gir en luksusfølelse når man kan gå ut i hagen å ta seg et bad etter middag.

– Hva med vedlikehold? Krever det mye å vedlikeholde et basseng?

– Jeg har jo en "pool-boy", spøker Jensen, og peker på mannen. 

– Nei, det krever ikke mye. Det er en liten jobb hver uke, meddeler han. 

Christel Jensen tror også at norske reisevaner kan spille en rolle. 

– Når man kommer til utlandet og ser alle disse svømmebassengene, så er det klart at man tar med seg ideer hjem. 

Tidligere denne uken skrev Budstikka om den kjøttetende bakterien, vibrio, som angrep en kvinne fra Asker. 

– Kanskje det er derfor flere ønsker seg eget svømmebasseng, spøker Jensen. 

Ser en økning

Daglig leder i Bassengutstyr, Daniel Pettersen, forteller at de har en høyere omsetning til nå i år enn det de hadde på samme tidspunkt i fjor. 

Han tror også været fra i fjor spiller en rolle, men trekker frem at det er gunstigere å drifte et basseng nå enn det var tidligere. 

– Nå koster det ikke mer enn 500 kroner i måneden for å holde 28 grader i vannet fra mai til september. Bassengene trenger heller ikke like mye vedlikehold som de gjorde før i tiden. 

Bygningssjef i Bærum kommune, Alexander Hexeberg Dahl forteller at dersom alt er i tråd med reguleringsplanen, og bassenget er i henhold til lovverket, så skal det ikke mye til for å få tillatelse til å bygge et basseng. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.