Skip to main content

Flere og flere bruker buss, tog og trikk

FLERE PASSASJERER: Buss er mest brukt av kollektivpassasjerene i Oslo og Akershus.

Ruter hadde en trafikkvekst på 4,3 prosent i fjor. Det tilsvarer 387 millioner påstigninger i Oslo og Akershus.

Det er bussene som transporterer flest passasjerer, med 168 millioner påstigninger i fjor. Deretter kommer T-banen med 122 millioner påstigninger. Det kom frem da Ruter la frem sine trafikktall i går. Kollektivselskapet, som eies av Oslo kommune og Akershus fylke, har ennå ikke tall klare for Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Ruter stanset all busstrafikk til Nesøya

Fornøyd fylkesordfører

– Det er svært gledelig at Ruter lykkes så godt med å tilrettelegge et kollektivtilbud som stadig flere velger å bruke. I et fylke som Akershus som består av alt fra byområder til store landbrukskommuner hvor mange er avhengig av å bruke bil, er dette ingen selvfølgelighet. Det gjør meg optimistisk med tanke på utviklingen av kollektivtilbudet i det nye Viken, sier Anette Solli, fylkesordfører i Akershus.

Det ble gjennomført to store ruteendringer i fjor, særlig er busstilbudet styrket.

– Et tilbud som er tilpasset markedet gir resultater. Fremover skal vi fortsette å levere, øke innsatsen og jobbe videre for å oppnå ambisjonen om nullutslipp og ta imot eksisterende og enda flere nye kunder, sier Ruters administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen fra Fossum.,

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.