Skip to main content

Flere midtdelere på E16

MIDTDELER: E16 blir periodevis stengt i forbindelse med byggingen av flere midtdelere.

Nå starter byggingen av flere midtdelere på E16 ved Sollihøgda. Dette for å hindre møteulykker.

Det ble for noen år siden bygget midtdeler av betong på E16 mot Sollihøgda. Nå skal det altså videreføres bygging av midtdeler på E16 fra Sollihøgda til Skaret i Buskerud – i hovedsak der det er svinger.

Del på Facebook

I forbindelse med arbeidene må det sprenges bort fjell. I begynnelsen av august stenges derfor E16 i perioder.

Tiltak som er planlagt gjennomført innenfor ansvarsområdet til Statens vegvesen ventes å gi en reduksjon på mellom 55 og 60 drepte og hardt skadde i perioden 2010–2013. I tillegg kommer virkningen av tiltak andre aktører som politiet, Trygg Trafikk, fylkeskommunene, kommunene, helsesektoren, frivillige organisasjoner og Jernbaneverket står bak.

Sprengningsarbeidene vil pågå mandag til torsdag fra klokken 09.00 til 14.00, mens arbeidene stoppes klokken 12 på fredagene. På lørdagene skal arbeidet foregår mellom 09.00 og 11.00.
Enkelte sprengninger vil også foregå på kveldstid, men ikke senere enn kl. 22. Etter at salven har gått av vil veien være stengt i rundt ti minutter, deretter vil det være manuell dirigering i ett felt forbi sprengningsstedet mens stein fjernes, opplyser Ståle Fredheim som er byggeleder i Statens vegvesen.

Det vil også foregå nattarbeider på stedet fra kl. 19–06.

Arbeidene med å sette opp fysiske midtdeler vil pågå til slutten av desember 2011 og entreprenør er Brødrene Dokken AS

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.