Skip to main content

Fjerde koronadødsfall i Asker

En eldre person fra Asker døde tirsdag på Drammen sykehus etter koronasmitte.

En eldre person fra Asker døde tirsdag på Drammen sykehus etter koronasmitte.

Foto: KARL BRAANAAS

Asker kommune bekrefter tirsdag et nytt dødsfall på grunn av korona. 

En eldre person, som var bosatt i Asker, døde tirsdag på Drammen sykehus. 

– Det er leit at en tidligere innbygger har dødd av denne pandemien. Vi har medfølelse for familien som har vært i en krevende situasjon, sier Meera Grepp, kommuneoverlege i Asker, på telefon.  

På grunn av personvern kan hun ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde.

Mandag ble det bekreftet to nye koronadødsfall i Asker og Bærum, dermed er fem personer nå døde av koronaviruset fra våre to kommuner.

Ordfører: – Gjør inntrykk

Ordfører i Asker, Lene Conradi, sier at dødsfallene kommunen nå opplever preger hele askersamfunnet.

– Det er trist å høre at nok et menneske har mistet livet på grunn av koronaviruset. Det er det fjerde dødsfallet i Asker, og det gjør inntrykk på oss alle sammen. Jo høyere tallene på smittede, innlagte og døde blir, jo mer alvorlig blir dette for oss alle i Asker. Men dette handler ikke om tall, men om mennesker. Først og fremst vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte, sier Conradi i en pressemelding. 

Ordføreren oppfordrer til å følge tiltakene for å begrense spredning. 

– Det er slik vi redder liv. For å unngå at flere blir alvorlig syke, er alle nødt til å ta dette på alvor. Hver og en av oss må vise ansvar. Vi gjør det for å beskytte de vi er glad i og de mest sårbare og utsatte i vår kommune. 

Forberedt på økning

Kommuneoverlege Grepp forteller at de fortløpende jobber med å være forberedt. 

– Vi er i fase to, og vi har økt beredskap. Ved behov har vi planer om ytterligere økning. Vi forventer at når det blir flere smittede, så vil det komme flere dødsfall, sier hun. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.