Skip to main content

Fiskebutikk i Sandvika konkurs etter mindre enn ett års drift

STENGTE DØRER: Dørene er stengt hos sjømatbutikken Gutta fra Havet. På døren står det at det er sommerstengt. Men skiltet ble satt opp før konkursen, sier daglig leder Arne Austbø.

Sjømatbutikken «Gutta fra Havet» ved Sandvika stasjon er konkurs, og dørene er stengt.

– Det er med stor beklagelse vi kaster inn håndkleet. Det har vært en stor utfordring å få butikken på rett kjøl, sier  daglig leder og styreleder i eierselskapet bak butikken, Tang Drift AS, Arne Austbø til Budstikka.

– Det er trist, men av og til går dessverre ikke ting slik man håper på, sier Trond Svellet.

Formelt sett er det selskapet Tang Drift AS som eier butikken med navnet «Gutta fra Havet» i Sandvika. Og det er Tang Drift AS som er konkurs.

Det var selskapet selv som begjærte oppbud. Austbø eier Tang Drift AS sammen med Trond Svellet.

LES OGSÅ: Her er de siste konkursene i Asker og Bærum

Ikke bare sommerstengt

På døren står det at butikken er sommerstengt og åpner igjen i august.

– Butikken ble sommerstengt og plakaten satt opp før det var klart at det ble konkurs, sier Austbø.

Store planer

Det var i august 2016 at butikken åpnet i Sandvika.

Budstikka omtalte åpningen 1. september og skrev om eiernes planer for stedet.

De to eierne påpekte da at de mente butikken lå godt plassert ved stasjonen, og trakk frem Bærums befolkning som en gruppe som er opptatt av kosthold og kvalitetsmat. Med den bakgrunn mente de det var mulig med en omsetning på rundt 20 millioner årlig.

LES MER HER: Vil selge sjømat for 20 millioner

Prøvde å få butikken på rett kjøl

– Hva gikk egentlig galt?

– Det har vært en stor utfordring å få butikken på rett kjøl. Vi har kommet veldig langt, men det har tatt for lang tid, sier Arne Austbø.

– Underveis har vi utforsket ulike tiltak for å gjøre butikken lønnsom. Noen av disse kostet oss mer enn planlagt, samt noen uforutsette dyre investeringer for å lage en velfungerende infrastruktur i butikken, sier Austbø.

– Hva har vært hovedproblemet her?

– Fisk er en til de grader ferskvare. Det gjør at varekosten her har vært en utfordring i sammenheng med stor variasjon i volum av kundemassen, sier fiskebutikk-eieren.

– Bærumsfolk antas å spise mye fisk, og dere hadde tro på dette markedet. Er det en myte at det spises så mye fisk her?

– Nei, vi er sikre på at markedet er her, sier Austbø.

LES OGSÅ: Overtok etter Fiskeriet

Må brukes hele året

Austbø opplyser at driften gikk veldig bra enkelte måneder.

– Vi hadde gode måneder i desember og juni. Men det er viktig at folk bruker oss også utenom de store månedene for å kunne ha en fiskebutikk i Sandvika. Frem til nå har det vært en kronglete etappe som har kostet oss dyrt, sier Austbø.

Gjeld på fem millioner

Ifølge kjennelsen er gjelden i selskapet samlet på nær fem millioner kroner.

Austbø opplyser at butikken i Sandvika hadde syv fast ansatte. I tillegg hadde fiskebutikken en fiske- og sjømatavdeling i Oslo. Der var det en ansatt. I tillegg kommer endel ekstrahjelper.

Han sier de ansatte blir sagt opp i forbindelse med oppbudet.

– Men de er dyktige medarbeidere alle sammen og om det er mulig å finne en rask løsning for videre drift, håper vi de kan bli med videre, sier han.

Utelukker ikke ny drift

– Så det er aktuelt for dere å gjøre et nytt forsøk?

– Vi utelukker ikke det. Faktisk håper vi på det. Vi håper å kunne finne en løsning for videre drift i samarbeid med gårdeier. Det ville være synd om det ikke skulle være fiskebutikk der lenger, sier Austbø.

Underskudd i fjor

Det siste offisielle regnskapet fra Sandvika-driften er for de månedene butikken drev i 2016.

Den omsatte da for nær 5,6 millioner kroner. Det gjaldt da i realiteten midten av august og frem til og med desember 2016.

Underskuddet før skatt endte på 1,4 millioner kroner før skatt.

Kreditorene er både ansatte, bankforbindelsen, alminnelige leverandører av fisk og eierne selv. Kreditorene har nå frist til å melde krav i boet til bostyrer som er Andreas S. Christensen i Kco  advokater i Sandvika.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.