Skip to main content

Fire personer reddet seg ut av overtent hus

FULL FYR: Eneboligen i Vollen er overtent.
FULL FYR: Eneboligen i Vollen er overtent.

En enebolig i Vollen har fått omfattende skader etter en brann lørdag kveld. Totalt måtte fire personer redde seg ut.

Budstikka fikk lørdag kveld opplyst fra politiet at det befant seg totalt seks personer i huset da det begynte å brenne. Dette stemmer imidlertid ikke. Det riktige antall personer skal være fire, opplyser politiet mandag. To personer befant seg i hovedetasjen, og to personer var i en sokkelleilighet i underetasjen.

Politiet meldte om brannen på Twitter klokken 20.56, lørdag kveld. Røyken fra brannen var å se over et stort område.

– Huset er overtent, men de som bor der sier at alle skal være ute. Det skal altså ikke være noen personer i huset, sa operasjonsleder Øystein Skogmo i Sandvika ved 21-tiden.

LES OGSÅ: Nødetatene rykket ut til brann i gassflaske

Taket har rast

Brann, ambulanse og politi kom raskt til stedet, og brannvesenet satte umiddelbart i gang med brannslukking. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

–  Det var en mor med et barn i sokkelleiligheten i eneboligen som ringte inn og meldte at det brant i andre etasje. Vi vet foreløpig ikke hvor det har startet eller hvordan, sier innsatsleder Backe-Henden.

Heller ikke brannvesenet har noe svar på hvor brannen startet eller hvorfor, men kan opplyse om at huset har fått omfattende skader i brannen, blant annet har taket rast sammen i hovedetasjen. Ved 22-tiden får Budstikka opplyst at brannvesenet er i ferd med å gjøre seg ferdig med slukkingen.

LES OGSÅ: Kjøkkenbrann på Blommenholm ga stor utrykning

Åstedsundersøkelse på mandag

Brannvesenet vil bli på stedet en god stund utover natten, og arbeidet med å redde det som kan reddes av inventar er også godt i gang.

Totalt ble fire personer berget seg ut av det brennende huset.

Av politiet får Budstikka opplyst at åstedet først vil bli undersøkt av kriminalteknikere på mandag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.