Skip to main content

Fire kjemper om klimapris til 300.000 kroner

BESTEMMER: Høyres Morten Skauge har med seg næringsrådets Gry Skådinn, velforbundets Kåre Lindemann og ungdomsrådet med Mikkel Mørch Sollie i juryen som skal finne frem til den eller de som fortjener prisen «Klimaklok 2019».

300.000 kroner kan én av fire nominerte få med seg neste uke.

Bærum kommunes miljøpris deles ut onsdag 5. juni av ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Den nye prisen «Klimaklok 2019» tildeles personer, organisasjoner og bedrifter som har gjort en ekstra innsats for utviklingen av et klimaklokt bærumssamfunn.

Vinneren kan stikke av med 300.000 kroner og de nominerte er:

Julie Winge utvikler i samarbeid med Snøhetta en mal for bærekraftige boligkonsept der beboerne kan leve en grønn livsstil.

Øvrevoll Galopp med 200 hester, har målsetting om å bli en fullverdig miljøbedrift med blant annet innovativ håndtering av hestemøkk som går til utvinning av pellets eller kompost.

Stabæk Fotball som tilbyr transport av ca. 190 barn fra 7–12 år, 5 dager i uken, i minibusser fra 11 skoler i nærområdet til fotballtrening på Nadderud og hjem igjen etter trening, i samarbeid med Bærum kommune og Ruter.

King Coffee bidrar til hele 11 av FNs bærekraftsmål. All kaffe er 100 prosent bærekraftig sertifisert, klimakompensert og fossilfritt brent. King Coffee har kun elektriske kjøretøy, komposterbare avfallsposer og minimum 50 % av de ansatte skal være mennesker med hull i CV/utenfor arbeidslivet.

Bærum kommunen har de siste årene satt i gang en rekke tiltak for å bli mer miljøvennlige. Blant annet har en evaluering av tiltakene vist at det er krevende å folk til å

Prisen kan deles mellom flere kandidater

Lederen av juryen, leder av utvalget for miljø, idrett og kultur i kommunen, Morten Skauge, har tidligere sagt at prisen kan deles mellom flere kandidater.

Med seg i juryen har Skauge hatt med seg flere politikere, næringsrådet, velforbundet og ungdomsrådet.

Prisen er på 300.000 kroner skal belønne aktiviteter og tiltak som:

  • bidrar til lokal mobilisering og engasjement for klima og miljøspørsmål
  • bidrar til å nå målene i kommunens Klimastrategi 2030
  • har stor eksempel og overføringsverdi
  • er nytenkende og innovativ
  • har et økonomisk gevinstpotensial og en tydelig synergieffekt relatert til bedre klima og miljø

Viktig strategi for kommunen  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.