Skip to main content

Finn ditt parti før valget 12. september

Nå kan du ved å enkelt svare på 14 spørsmål finne ut hvilket parti som samsvarer med dine synspunkter.

Ta testen ved å klikke på den røde firkanten utenfor din kommune.

– Testen gir ingen svar skrevet i stein, men målet er at resultatet skal gi en viss pekepinn på hvilket politisk parti man tilhører, sier fungerende nyhetsredaktør i Budstikka, Erik Vigander.

12. september er den store valgdagen, og «valgomaten» har som hensikt å engasjere folk i den politiske debatten før det kommende kommune- og fylkesvalget.

Testen tar utgangspunkt i 14 påstander om sentrale politiske spørsmål i Asker og Bærum. Ut ifra svarene man avgir skal det kunne identifisere deg med et bestemt politisk parti.

Del på Facebook

Lanseres for andre gang

Også ved sist kommunevalg i 2007 lanserte Budstikka en tilsvarende «valgomat», og den store pågangen man opplevde da er hovedårsaken til at man nå vil gjenta suksessen.

– Spørsmålene vi har formulert har vi valgt ut ifra hvilke saker som leserne våre har vært opptatt av. Samtidig har det vært viktig for oss å fremheve spørsmål som får frem skillelinjene mellom de ulike partiene, sier Vigander.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FINN DITT PARTI: Nyhetsredaktør Erik Vigander (t.v.), journalist Hanne Wien og nettredaktør Dag Otter Johansen har utviklet innholdet i valgomaten. FOTO: KNUT BJERKE

Den fungerende nyhetsredaktøren har sammen med politisk journalist Hanne Wien stått bak «valgomaten», mens nettutvikler Peter Haza har stått for den tekniske delen.

I tillegg har også partiene selv vært med på å vurdere de ulike spørsmålene for å gjøre testen mer vanntett. Partiene fikk tilsendt påstandene og har vektet dem på en skala fra 1 til 6.

Disse påstandene er også «kvalitetssikret» opp mot partienes respektive partiprogram.

Del på Facebook

Ment som «infotainment»

Vigander understreker at det ikke er tanken at man skal følge resultatene fra den uhøytidelige testen slavisk for deretter gå rett til valgurnene.

– Testen er ment som «infotainment». Vi håper ikke at folk skal ta testen og stemme det resultatet viser, men at det derimot skal trigge den politiske debatten. At man ender opp med andre partier enn det man i utgangspunktet trodde, kan fort skje, sier Erik Vigander.

Les flere saker på Budstikkas valgseksjon

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.