Skip to main content

Finansavisen: Milliardærvenner gir bud på 18.000 boligtomter

Ivar Tollefsen fra Sandvika skal være interessert i eiendomsdelen i Veidekke. 

Foto: KARL BRAANAAS

Milliardær Ivar Tollefsen fra Sandvika står bak finansieringen av et bud på Veidekkes eiendomsvirksomhet sammen med John Fredriksen, ifølge Finansavisen. 

Fra før er det kjent at OBOS er en mulig kjøper av selskapet Veidekkes eiendomsvirksomhet. En annen kandidat er en gruppering bestående av eiendomsinvestor Ivar Tollefsen fra Sandvika og sammen med olje- og shippingmilliardær John Fredriksen. 

Gruppen er representert ved tidligere Selvaag-Boligsjef Baard Schumann, som sammen med meglerhuset Arctic Securities jobber med å få kjøpt eiendomsdelen av Veidekke.

–  Det skal være én eller noen ganske få til i denne grupperingen, der Tollefsen og Fredriksen er de største, ifølge Finansavisen. 

I fjor eide Ivar Tollefsen næringseiendom for 78 milliarder kroner. Han har også gjort flere eiendomsoppkjøp i Asker og Bærum. I fjor sikret han seg flere adresser i Kirkeveien i Asker. 

Sluttføres i høst

Det var i november at styret i Veidekke besluttet å dele konsernet i to separate virksomheter og startet jobben med å skille ut eiendomsselskapet. Styret ser på ulike modeller for å få til dette, både børsnotering og salg vurderes. Planen er at arbeidet skal være sluttført innen utgangen av august 2020.

– Veidekke Eiendom har gått fra å være en liten del av vår virksomhet til å bli et betydelig og kompetent selskap – med en tomtebank på hele 18.000 enheter. Vi mener det derfor er best for konsernet å skille eiendom ut fra den øvrige driften, slik at eiendomsselskapet skal få bedre forutsetninger til å vokse og utvikle seg videre under en annen eierstruktur, uttalte konsernsjef Jimmy Bengtsson til bladet Byggeindustrien i november. 

Veidekkes eiendommer ligger hovedsakelig i og rundt store sentrumsområdet i Norge og Sverige.  Den bokførte verdien var ved utgangen av tredje kvartal på 8,2 milliarder kroner,  men den virkelige verdien skal ligge høyere, ifølge en børsmelding fra selskapet. Merverdien skal hovedsakelig ligge i den norske eiendomsvirksomheten.

Milliarder i eiendom

Ivar Tollefsen har store eiendomsverdier i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland, gjennom det svenske firmaet Heimstaden. I flere tiår har Tollefsen bygget opp seg oppi eiendom gjennom det private firmaet Fredensborg. Store deler av verdiene ligger i det svenske datterselskapet Heimstaden, som er børsnotert i Stockholm og har en verdig på over 100 milliarder. Firmaet Fredensborg eier 86,21 prosent av aksjene i Heimstaden.

Ivar Tollefsen har en årlig inntekt på 147 millioner kroner og hadde en ligningsformue på 4,24 milliarder i 2019. Han betalte drøyt 82,2 millioner kroner i skatt til Bærum kommune i fjor.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.