Skip to main content

Fikset muren på Hvalstrand

Et team på syv frivillige har tettet igjen hullene i rullesteinsmuren ved med fire tonn gradert masse. Her er Tore Mellem (f.v.), Ken Ross og Tore Berg. Resten av gjengen, Arild Jansen, Kåre Bryn, Knut Solberg og Tor Hoel, var ikke til stede da bildet ble tatt. 

Foto: Knut Bjerke

Rullesteinsmuren på Hvalstrand ble ødelagt av tidevannet. Nå har syv frivillige fått den i fin stand igjen. 

Asker kommune utførte vedlikeholdsarbeid i september på plenen overfor rullesteinsmuren innfor «Lillebrygga» på Hvalstrand. Plenen var delvis vasket ut av tidevann og bølger. 

Videre har kommunen, sammen med et team på syv frivillige fra nabolaget, også tettet igjen hullene i muren ved hjelp av 4 tonn masse. '

Finere og mindre farlig

Tore Mellem, én av de syv frivillige, forteller at det er kommunen som har skaffet massen til veie. 

Den er sammensatt av naturstein opp til 30 centimeter store, samt grus og sand i passende mengder. Massen ble plassert mellom rullesteinene i riktig rekkefølge, for å forhindre utvasking av løsmassen innenfor, opplyser Mellem. 

«Etter at tomrommene mellom steinene er fylt igjen er det mindre risiko for skade om en tråkker feil, og det estetiske inntrykket av den fine rullesteinsmuren er blitt bedre», skriver han i en e-post. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.