Skip to main content

Fikk penger for å være gummifri

GODKJENT: Maja Storaker (12) t.v. Johanne Høegh Engh (12) og Selma Torvik Mattismoen (12) er godt fornøyd med den nye kunstgressbanen på Billingstad.

Billingstad idrettsforening har fått miljøstøtte på 460.000 kroner for å velge kunstgress uten granulat.

I øs pøsende regn ble den nye kunstgressbanen åpnet fredag ettermiddag. Regnet la imidlertid ingen demper på stemningen eller på underlaget.

– Dette er bare et bevis på at det er lurt å velge kunstgress. Hadde vi anlagt gress, så hadde det ikke blitt like trivelig her i dag, smiler styreleder Morten Christophersen i Billingstad idrettsforening.

Kunstgressbanen sto ferdig i fjor høst, men ble ikke bruksklar før i våres. Nå har idrettsforeningen også fått miljøstøtte fra Asker kommune for å velge granulatfritt kunstgress.

– Det er kjempebra å få såpass stor støtte. Den utgjør 15 prosent av totalkostnaden. Når man tar med spillemidler og momskompensasjon også, så begynner det å bli mulig å legge kunstgress, sier Christophersen, og fortsetter:

– Vi hadde 1 million kroner i egenkapital. Med støtte og noen sponsormidler, så er vi nå gjeldfrie, legger han til.

– Veldig fin bane

De små, sorte gummibitene er et betydelig miljøproblem ved at tonnevis forsvinner ut i naturen. De har også skapt problemer og irritasjon i mange fotballhjem. Morten Christophersen er glad for løsningen som er valgt på Billingstadbanen.

– Jeg synes det fungerer veldig fint. Det er også veldig greit å få hjem barn som ikke er svarte av granulat, sier styrelederen.

– Hvordan er det å spille på den?

– Det funker veldig bra å spille på. Tidligere har dempingen vært et problem, men det har de gjort noe med nå, fastslår han.

At kunstgresset fungerer bra ble også bekreftet av flere som testet banen i forbindelse med åpningen.

– Det er en veldig fin bane, og den er veldig bra å spille på, sier Johanne Høegh Engh (12)

– Og så er det miljøvennlig, supplerer Maja Storaker (12).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.