Skip to main content

Fikk kalde føtter etter nynorsk-støtte

ANGRAR NO: Hårek Elvenes (H) synes at elever bør lære nynorsk, men støtter at de ikke trenger karakter i faget.
ANGRAR NO: Hårek Elvenes (H) synes at elever bør lære nynorsk, men støtter at de ikke trenger karakter i faget.

Stortingskandidat Hårek Elvenes (H) fra Fossum føler et akutt behov for å presisere at han vil ha vekk nynorsk-karakteren.

Onsdag morgen: Elvenes sier ja til nynorsk på Budstikkas forside.

Onsdag formiddag: Elvenes vil gjerne få presisere at han vil ha vekk nynorsk-karakteren.

«Jeg ser at dagens Budstikka-forside kan oppfattes som jeg er uenig med Høyre i synet på sidemål. La meg understreke at jeg stiller meg 100 prosent bak Høyre stortingsvalgprogram der det heter at Høyre ønsker å avvikle ordningen med egen karakter og eksamen i ungdomsskolen og den videregående skolen", skriver Elvenes i en e-post til Budstikka.

"Også Bærum Høyre og Akershus Høyre har gjentatte ganger fattet likelydende vedtak, Dette er et standpunkt jeg stiller bak og vil fortsatt stemme for dersom jeg blir innvalgt på Stortinget», legger han til.

Flere reaksjoner

Onsdag kveld opplyser Elvenes at han har hatt fire henvendelser om nynorsk-støtten i løpet av onsdagen. Han presiserer at ingen av dem har kommet fra noen høyt oppe i partihierarkiet.

– Noen har villet vite om jeg står bak landsmøtevedtaket om å avvikle nynorskkarakteren. Jeg ber om at det ikke skal hefte noen misforståelse om det, sier Elvenes.

Rent personlig er han stadig begeistret for nynorsk.

LES OGSÅ: Unge velgere skremmes vekk

Må frem

En av dem som har kontaktet Budstikka om saken onsdag, er leder i Akershus Unge Høyre, Trine-Lise Østlund Blime.

– Elvenes gir en forklaring på hvorfor han liker nynorsk i skolen. Unge Høyre og Høyre er helt klart for valgfritt sidemål. Jeg synes det er kjempeviktig at det kommer frem, sier Blime.

Les flere valgsaker fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.