Skip to main content

Fikk hjelp til å spore opp bulkesynder

PÅKJØRT: Liv Karin Olsen fra Vettre har funnet bulk i bilen to ganger uten at noen har lagt igjen beskjed. – Det er simpelt å påføre andre store kostnader på den måten, sier hun.

Flere som har stukket av etter å ha kjørt på en parkert bil, er likevel blitt tatt. Liv Karin Olsen fra Vettre hadde et hjelpsomt vitne.

LES MER: – Bør ha dårlig samvittighet

Det har kommet mange kommentarer til saken om Gisle Gaarder, som opplevde at noen hadde ødelagt hans nye bil og stukket av. Fenomenet er åpenbart kjent, men de som stikker av skal, likevel ikke føle seg trygge.

For Liv Karin Olsen var en observant kvinne til stor hjelp da hun fant en skikkelig bulk i bilen på Rykkinn senter i fjor.

LES OGSÅ:

Vandaliserte to parkerte biler

Fikk ny bil bulket, synderen stakk av

Gjorde opp

– Damen som hadde sett at bilen min ble påkjørt, la igjen en lapp på frontruten min med registreringsnummeret på bilen som var forsvunnet. Dermed fikk jeg kontakt med bilens eier. Han viste seg å være en gammel mann som hadde hatt slag. Han sa han ikke visst at han hadde kjørt på meg, men det endte med at jeg fikk 5.000 kroner av ham, forteller Olsen.

En annen forteller en tilsvarende historie fra Sandvika Storsenter, hvor bilisten som hadde stukket av, ble sporet opp. Dermed måtte hans forsikringsselskap betale for skadene, samt at mannen skal ha fått 10.000 kroner i bot og en anmerkning på rullebladet for å ha stukket fra stedet.

Bulke-Bærum

I løpet av 2014 ble 1.051 parkerte biler påkjørt i Asker og Bærum. Det er bare Oslo og Bergen som har flere i hele landet, viser en statistikk fra Finans Norge. Drammen har 506, Trondheim 990 og Kristiansand 531.

Tallet for hele Akershus er 3.024.

Straffbart

Og ifølge en statistikk som er gjort for If skadeforsikring, stikker åtte av ti av etter slike påkjørsler.

Dette er faktisk straffbart, ifølge politiadvokat Nina Andresen.

– Dersom man kjører på en parkert bil, og skadelidte ikke er til stede, har man plikt til å underrette skadelidte eller politiet. Dette fremgår av veitrafikkloven § 12 tredje ledd, som omhandler plikter ved trafikkuhell.

Dersom man ikke overholder denne plikten kan man straffes med bøter eller fengsel inntil 1 år. Det normale her vil være at det reageres med en bot, men hver enkelt sak må vurderes individuelt. Man kan alternativt risikere å bli straffet for uaktsom kjøring. sier Andresen.

– Jeg har faktisk opplevd to ganger at noen har kjørt på bilen og forsvunnet uten å si fra. Det er simpelt å påføre andre store kostnader på den måten. Selv har jeg kjørt skadefritt i over 50 år, hvorav 35 av dem som drosjesjåfør, sier Liv Karin Olsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.