Skip to main content

Fikk gehør for ekspressbuss-ønske

UTÅLMODIG: Cathrine Hjørnevik (t.v.) vil ikke vente til mars med å hoppe på ekspressbussen fra Fornebu til Oslo.

Fylkespolitikerne ber Ruter se på muligheten for at ekspressbussene til Fornebu i rushtiden kan ta med passasjerer på returreisen til sentrum.

Fylkestingets hovedutvalg for samferdsel behandlet mandag innbyggerinitiativet om dette fra Catrine Hjørnevik og Camilla Røssaak. Og Ruter fikk beskjed om å vurdere å la ekspressbussene ta opp passasjerer fra Fornebu.

Catrine Hjørnevik, en av de to kvinnene bak initiativet, er glad for å få gjennomslag, men håper hun slipper å vente helt til Ruters neste ruteomlegging, som skjer i mars, før tiltaket realiseres.

– Det er for lenge til. Jeg bruker stadig oftere bil. Slik det er nå, må jeg beregne en time til jobben i Oslo sentrum, forteller hun. En morgen i forrige uke ble hun passert av ni tomme ekspressbusser mens hun sto og ventet.

Kun én vei hittil

Ruters gjeldende praksis innebærer at ekspressbussene til og fra Fornebu og hovedstaden bare kan ta med passasjerer på vei til Fornebu om morgenen – og tilsvarende fra Fornebu på ettermiddagen.

Etter at bussjåførene har satt fra seg siste passasjer ved Fornebu S, skifter de skilt til «Ikke i trafikk», og kjører en tom buss tilbake til Oslo. For så å kjøre tilbake til Fornebu, med passasjerer. Dette skjer 60 ganger daglig.

Samferdselsutvalget håper på svar fra Ruter slik at de senest i desember får en ny sak.

LES MER:

Fyll opp bussene til og fra Fornebu (lederartikkel)

Fornebu-passasjerer irritert over tomme ekspressbusser 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.