Skip to main content

Fikk 220.000 kroner til ballbinge

ENDELIG BALLBINGE: Elevene ved Levre skole var i ekstase over gaven fra Gjensidigestiftelsen. I midten står elevrådsleder Mikkel Stene-Johansen og nestleder Camilla Solem med sjekken, mens tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen Sjur Bøyem sitter på huk ved siden av.
ENDELIG BALLBINGE: Elevene ved Levre skole var i ekstase over gaven fra Gjensidigestiftelsen. I midten står elevrådsleder Mikkel Stene-Johansen og nestleder Camilla Solem med sjekken, mens tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen Sjur Bøyem sitter på huk ved siden av.

I tre år har foreldre og elever ved Levre skole jobbet for ballbinge på skoleplassen. Med 220.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen blir bingen endelig realitet.

– Dette er nesten for godt til å være sant, sier sekretær i FAU ved Levre skole, Terje Chr. Pedersen.

Tirsdag fikk skolen, sammen med den lokale fotballklubben Hauger FK, overrakt en sjekk på 220.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Midlene gjør at ønsket om en ballbinge endelig blir oppfylt.

– Dette var det siste som manglet. Sammen med tippemidlene vi har fått, og det vi har samlet inn selv, kan vi nå starte byggingen, forteller nestleder i FAU ved skolen, Anna Katharina Grova.

Etterlengtet tilbud

Gjensidigestiftelsen deler hvert år ut midler til formål som fremmer trygghet og helse, og søknaden FAU ved Levre skole sendte inn, traff midt i stiftelsens formål.

LES OGSÅ: Her redder «julenissen» skøyteskolen

– Dette er et tiltak som er både helseforebyggende og aktivitetsskapende, og kommer de unge til gode. Det treffer rett inn i våre grunnverdier, sier tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen, og dagens julenisse, Sjur Bøyum.

Ballbingen på Levre skole skal etter planen stå ferdig i løpet av 2014 – og det er ingen tvil om at den er etterlengtet.

Området som i dag kan brukes til å spille fotball på er så populært at hver klasse har måttet fått tildelt et friminutt i uka hvor de kan bruke det, og selv på glattisen midt i desember spilles det fotball på håndballbanen.

Takker for støtten

Både foreldre og elever ved Levre skole har jobbet hardt for å samle inn penger til ballbingen.
Det har blant annet blitt arrangert kakelotterier og kronerulling, og søkt støtte fra lokale bedrifter.

LES OGSÅ:

– Vi må takke foreldrene og barna som har stilt villig opp, og sender også en stor takk til kommunen, som har vært en god samarbeidspartner, sier Grova.

– Dette viser at det går an å jobbe sammen for et godt utemiljø, legger Pedersen til.

Ballbingen vil bli bygget ved siden av håndballbanen, og vil bli omlag 20 meter bred, og 30 meter lang.

Storfornøyde elever

– Dette blir et veldig bra tilbud, både for skole og fritid, ettersom bingen vil være åpen for bruk på kveldstid også. Det finnes heller ingen andre ballbinger i nærmorådet, så dette er veldig etterlengtet, sier Pedersen.

Aller mest fornøyd er kanskje de som selv får bruke banen.

– Nå får vi ballbinge mye fortere!, smiler Mikkel Stene-Johansen (12), som er elevrådsleder ved skolen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.