Skip to main content

Fem tatt for ruskjøring på E18 i natt

I løpet av én time mistet fem sjåfører førerkortet i en promillekontroll på E18 ved Strand natt til lørdag.

– At så mange som fem sjåfører kjører i ruspåvirket tilstand en tilfeldig nattetime er nedslående. Det er et høyt tall, sier Guro Sandnes, operasjonsleder i politiet.

Trafikkontrollen ble gjennomført på E18 ved Strand Stabekk i Bærum, i utgående kjøreretning.

– Det er ingen grunn til å tro at det er noe spesielt med den timen vi hadde kontrollen. Tvert om frykter vi at dette dessverre er symptomatisk for adferden i trafikken, sier Sandnes.

Førerkortene ble beslaglagt på stedet, etter at sjåførene hadde blåst i alkometer.

Hun forteller at alle de fem som det nå blir opprettet sak mot hadde gyldig førerkort da de ble stoppet. Det dreier seg både om kvinner og menn, i et bredt aldersspekter.

Prøvde å stikke av 

En av sjåførene som ble vinket inn til test, prøvde å stikke av etter å ha kjørt inn i kontrollen. Han kjørte av gårde i høy hastighet, men ble stanset etter kort tid, opplyser operasjonslederen.

– Sjåføren hevder at han ble grepet av panikk, forteller Sandnes, som legger til at vedkommende kan vente seg en ytterligere straffereaksjon fordi han prøvde å unndra seg kontrollen.

Ingen personer ser ut til å ha blitt skadet som følge av nattens ruskjøring, opplyser politiet.

– Det handler om sikkerheten til deg og meg, å kjøre i ruspåvirket tilstand kan få fatale følger. Vi ser svært alvorlig på dette, sier Sandnes.

Også lørdag morgen holdt politiet trafikkontroller ved Bærums verk og Kolsås. Til sammen ble 340 sjåfører stoppet, blant dem var det bare én som kjørte bil i ruspåvirket tilstand. Det skal likevel ha vært nære på for flere, ifølge leder for Trafikkorpset, Finn-Erik Grønli.

– Ved Kolsås hadde vi flere tvilstilfeller. Der hadde nok resultatet sett annerledes ut om sjåførene var blitt stoppet én time tidligere, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.