Skip to main content

Fem polske statsborgere dømt etter elekronikkraid

Politiinspektør Morten Stene.
Politiinspektør Morten Stene.

Tre kvinner og to menn er i Asker og Bærum tingrett dømt for flere tyverier i elektronikkbutikker. Alle er dømt til ubetinget fengsel.

Tyveriene skjedde i tidsrommet juni til november i fjor, og lokalt slo banden til mot Elkjøp på Slependen.

De fem personene, alle med bostedsadresse i Polen, var også rundt i landet ellers. Elektronikkbutikker i Oslo, Lørenskog, Drammen, Arendal, Kristiansand, Trondheim og Steinkjer er blant stedene som ble frastjålet varer. Flere nettbrett er blant det de fem stjal, ifølge dommen.

Nå er de tre kvinnene og de to mennene dømt i Asker og Bærum tingrett. Alle ble funnet skyldig – med ubetinget fengsel som resultat. To av kvinnene er født i 1976, mens den tredje er født i 1950. Mennene er født i 1970 og 1986.

De to mennene fikk strengest straff siden de ble dømt for flere brudd på straffelovens paragraf 60 om å ha operert som en organisert kriminell gruppe. Begge fikk i Asker og Bærum tingrett 3 års ubetinget fengsel.

– Tilsiktet virkning

Straffelovens bestemmelse om organisert kriminalitet ble endret forrige sommer, med tanke på å ramme flere gjerningspersoner enn den forrige bestemmelsen. Politiinspektør Morten Stene ved Asker og Bærum politidistrikt er fornøyd etter domsavsigelsen mot de fem polske statsborgerne.

– Denne saken viser at endringen har hatt tilsiktet virkning. Tingretten uttaler i dommen at samarbeidet mellom de tiltalte er i kjerneområdet for den type virksomhet som lovendringen er ment å dekke, sier Stene.

De tre kvinnene er dømt til fengselsstraffer på henholdsvis 6 måneder, 11 måneder og 1 år og 5 måneder. Alle fem er dessuten dømt til å betale erstatning for tyvegodset, til sammen drøyt 115.000 kr.

LES OGSÅ:

Tømmer ferietomme hus

Stjålet båtmotor funnet under en haug med granbar i Sverige

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.