Skip to main content

Fellingstillatelse på ulv i Asker: – Flere er bekymret

Jakob Volent, leder av Hurum bondelag, har fått flere meldinger fra folk som er bekymret for ulven som beveger seg i området. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Jakob Volent, leder av Hurum bondelag, har fått flere meldinger fra folk som er bekymret for ulven som beveger seg i området. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

Foto: KARL BRAANAAS

Det er ikke første gang lokallagslederen for bondelaget i Hurum har hørt om ulv i området, men erkjenner at det er bekymringsfullt. 

– Det er klart mange er bekymret, særlig bønder med husdyr, sier Jakob Volent.

Han er leder av Bondelaget i Hurum, og har selv om lag 250 sauer og kuer som snart slippes ut på beitet. 

– Det er ikke så mange av mine dyr som er ute ennå. Det har vært for kaldt foreløpig og ikke nok gress, men de skal nok ut om en ukes tid, spår han. 

Ingen panikk

Tirsdag denne uken ga Statsforvalteren i Oslo og Viken fellingstillatelse av en ulv som er observert på Hurumlandet sør i Asker. 

Tirsdag kveld var et større mannskap ute for å jakte på ulven, blant annet med spesialtrenede hunder fra Sverige. Fellingstillatelsen ble gitt etter at myndighetene fikk inn flere meldinger og observasjoner. En video viser ulven vandre gatelangs ved Drammensfjorden. 

Det er ikke første gang ulv observeres på Hurum, ifølge Volent. Derfor forholder han seg rolig nå.

– Vi har opplevd ulv her ute i beitesesongen før, og siden dyra mine er inne nå, så går det greit. Men så fort de slippes ut er det klart at det blir mer kritisk, sier bonden som holder til på Kana, mellom Holmsbu og Filtvet. 

Han påpeker at ulven beveger seg over store områder raskt, og håper den nå vandrer ut av Asker. 

– Hvis ulven først bestemmer seg for å ta dyr, så gjør den enorme skader i besetningen. Det er det jeg er aller mest bekymret for. Det er ikke gøy for noen bonde å plukke døde dyr, eller dyr som er skremt opp, forklarer han. 

Fellingstillatelsen fra Statsforvalteren er i hovedsak gitt av hensyn til beitedyr. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.