Skip to main content

Feiret nye Grinilund kirke med festgudstjeneste

FULLT: Kirkens 350 seter ble ikke tilstrekkelig for alle fremmøtte. Omtrent 500 mennesker ville ta del i åpningsgudstjenesten. FOTO: TRINE JØDAL
FULLT: Kirkens 350 seter ble ikke tilstrekkelig for alle fremmøtte. Omtrent 500 mennesker ville ta del i åpningsgudstjenesten. FOTO: TRINE JØDAL

Omtrent 500 mennesker gjestet Grinilund kirke på Eiksmarka da den nyåpnet etter et år med bygging.

Søndag var det festgudstjeneste i Grinilund kirke på Eiksmarka. Menigheten og andre gjester feiret at kirken er ferdig rehabilitert.

– En bra prosess

I 2010 startet planleggingen av prosjektet, og kommunen bevilget 20 millioner til den nye kirken. Etter en anbudsrunde og noen forsinkelser, startet selve byggingen for omtrent ett år siden.

Det er arkitekt Terje Grønmo som har tegnet kirken. Utvendig er kirken kledd med sibirsk lerk. I kirkerommet er det brukt lyst treverk og glass. Kirken har også fått nytt orgel, som er heldigitalt og bestilt fra Nederland.

– Vi har vært gjennom mange faser og ting har tatt tid, men det har vært en bra prosess hvor menigheten, lokalmiljøet, Bærum kommune og Bærum kirkelige fellesråd har hatt et godt samarbeidet, forteller Ole-Wilhelm Meyer, leder i Grinilund menighetsråd.

350 seter var ikke nok

– Jeg synes at kirken har blitt ufattelig vakker. Vi gleder oss til å kunne ta den i bruk, sier sogneprest Else Engebretsen.

– Også er vi veldig takknemlige for at så mange ville dele denne dagen med oss, legger hun til.

De 350 setene i den nye kirken var opptatt lenge før kirkeklokkene ringte, så mange måtte derfor stå langs veggene. Omtrent 500 mennesker var til stede under søndagens festgudstjeneste.

Både Grinilund kirkes barnekor, Nabokoret og Østerås Vocalis bidro med sang. Mange gjester ville gratulere menigheten med den nye kirken.

– Dere har fått et flott og nytt bygg, som jeg håper kan gi dere inspirasjon. Dette er en mulighet for en ny begynnelse, sa fungerende biskop Trond Bakkevig under sin preken.

– Dette er også en stor dag for nærmiljøet og Bærum kommune. Når man bevilger så mye penger til et bygg, er det viktig at det kan brukes til så mye som mulig. Det har Grinilund menighet gode tradisjoner for, og det er fint at dere kan invitere til ulike tilstelninger i kirken, sa ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Flerbrukskirke

Menigheten ønsker at kirken skal være en flerbrukskirke som rommer både rene kirkelige aktiviteter, kulturaktiviteter i nærmiljøet og barne- og ungdomsarbeid.

Kirken kan brukes av blant annet skoler, foreninger og lag, speidere, musikkgrupper og andre grupper i lokalmiljøet.

– Før rehabiliteringen var tilstanden på kirken så dårlig at bruken var veldig begrenset. Nå er bygget mer fleksibelt, og flere grupper kan bruke bygget samtidig. Et kor kan for eksempel øve i kirkerommet samtidig som speiderne er i kjellerrommet, sier Meyer.

For å vise frem den nye kirkens flerfoldige bruksområde, byr kirken på et variert kulturprogram i åpningsuken. Det blir blant annet konserter med lokale kor og korps, samtalekveld med ordfører Hammer Krog og kunstutstilling med lokale kunstnere. I tillegg holder både Sølvguttene og Wolfgang Plagge konsert.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.