Skip to main content

Feiret at banen er tilbake på Avløs

FOLKEFEST: Mange møtte opp for å feire å ta imot Kolsåsbanen på Avløs stasjon.

Mange, både store og små, viste søndag ettermiddag sin glede over at Kolsåsbanen igjen går til Haslum og Avløs.

Se video i toppen av artikkelen!

Allerede fra morgenen av var de to stasjonene i drift, men den offisielle markeringen fant sted på Avløs om ettermiddagen.

Ruter og Sporveien samarbeidet om arrangementet. Det ble servert både pølser og kaker, og de minste kunne glede seg over å sitte på i en vogn trukket av ekte hester. Et nisseorkester fra Bryn skole sto for det musikalske innslaget. Og mange tok turen til Avløs.

Tyvåpne julegave

Fylkesordfører Anette Solli klipte snoren sammen med Bærums varaordfører Ole Kristian Udnes. Solli sammenlignet begivenheten med å tyvåpne en julegave.

– Kolsåsbanen er en av fylkeskommunens aller høyest prioriterte prosjekter, forsikret hun.

LES OGSÅ:

Aller først fra Avløs

Setter kurs for Haslum og Avløs

Varaordfører Udnes gledet seg over 200 nye parkeringsplasser ved de nye stasjonene.

– Jeg er spent på om det blir noe mer å plass på Gjønnes, ja, om mange bæringer som har kjørt dit nå velger å kjøre hit, uttalte han.

Administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter påpekte at Kolsåsbanen ble stengt i 2006. På de stasjonene som nå har åpnet igjen, er det 50 prosent flere passasjerer enn det var før nedleggelsen.

LES OGSÅ: Kolsåsbanen: En saga blått (nostalgi)

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.