Skip to main content

Feiret 20-årsjubileum med eventyr og Ibsen

EVENTYRKOMEDIE: Ungdommene i Grav litteratur- og teatergruppe satte opp Ibsen-stykket «Sankthansnatt» på sin jubileumsforestilling. Foto: Torunn Strand Bølviken
EVENTYRKOMEDIE: Ungdommene i Grav litteratur- og teatergruppe satte opp Ibsen-stykket «Sankthansnatt» på sin jubileumsforestilling. Foto: Torunn Strand Bølviken

I år er det 20 år siden Grav litteratur- og teatergruppe ble opprettet, og det feiret de med en jubileumsforestilling.

Omtrent 30 barn og ungdom sto på scenen da Grav litteratur- og teatergruppe inviterte til jubileumsforestilling i aulaen på Steinerskolen i Bærum. For å feire sine 20 år, sto både eventyr og et Ibsen-stykke på programmet.

Se bildeserie fra forestillingen her.

Forestillingen åpnet med fire eventyr av H.C. Andersen og Asbjørnsen og Moe, fremført av de minste i teatergruppen. Så fulgte Ibsens eventyrkomedie «Sankthansnatten», hvor gruppens ungdommer hadde de ledende rollene.

Feiring

Helle Janss Haugli (16) fra Jar spilte Birk i «Sankthansnatten». Hun syntes det var gøy å kunne være med å feire teatergruppens 20-årsjubileum.

– Vi setter opp et ekstra stort stykke i år, og det er ganske langt, forteller Haugli.

Hun har vært en del av gruppen i mange år, og trives godt.

– Det er veldig god stemning her, også har vi flinke ledere, forteller hun.

Gøy med Ibsen

Anne Jorunn Kydland startet opp teatergruppen i 1993. Hun sto bak regien av jubileumsforestillingen, sammen med Maj-Christel Skramstad og Liv Cecilie Birkeland.

Kydland hadde flere grunner til å velge nettopp stykket «Sankthansnatt» av Ibsen til jubileumsforestillingen. Hun har tidligere satt opp «Sankthansnatten» med en annen teatergruppe på Ekeberg, hvor Birkeland da var med som elev.

– Vi hadde gode minner om stykket, og hadde lyst til å sette det opp igjen. Stykket handler om ungdommer, og tar opp grunnleggende spørsmål som hvem er jeg og hva er min historie. Også har teatergruppen jobbet mye med Ibsen før, forteller hun.

Ungdommene syntes det var gøy å prøve seg på stykket fra 1852, og ingen hadde problemer med å huske de mange replikkene.

– De fleste av oss er vant til det vanskelige språket, siden vi tidligere har spilt så mange stykker av Ibsen og Wergeland, forteller Haugli.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.