Skip to main content

– Fast dekke eller rullegress i Telenor Arena er likegyldig

KLART SVAR: Det er ikke politikernes sak å blande seg opp i om eieren av Telenor Arena vil ha fast kunstgressdekke eller rullegress. Det er bruken av arenaen som er viktig, mener Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog. FOTO: KARL BRAANAAS
KLART SVAR: Det er ikke politikernes sak å blande seg opp i om eieren av Telenor Arena vil ha fast kunstgressdekke eller rullegress. Det er bruken av arenaen som er viktig, mener Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog. FOTO: KARL BRAANAAS

Ordfører Lisbeth Hammer Krog er likegyldig til om arenaeier Kjell Chr. Ulrichsen spikrer fast eller ruller ut kunstgresset i Telenor Arena.

Mens Bærums varaordfører Ole Kristian Udnes (H) svarer unnvikende på Budstikkas spørsmål om kunstgresset i Telenor Arena (TA) skal ligge fast eller kan rulles ut ved anledning, skjærer ordføreren nå igjennom.

– Formannskapet er ikke opptatt av om arenaeier velger å spikre fast eller å rulle ut kunstgresset sitt. Til det stiller jeg meg helt likegyldig. Det er bruken vi er opptatt av. TA skal være en flerbruksarena med «idrettsaktiviteter som utøves på kunstgress», det vil si fotball. Hvordan arenaeier velger å løse veien dit frem mener jeg ikke er et politisk spørsmål, sier Hammer Krog til Budstikka.

LES OGSÅ: Høyt spill om tapt sak (kommentar)

Krever ikke spiker

Ordføreren mener det blir helt feil om formannskapet skulle kreve at arenaeier for eksempel må spikre kunstgresset permanent fast i gulvdekket.

– La meg speile denne problemstillingen. Hvis vi forlanger at Euforum spikrer fast kunstgresset, hva slags flerbruk får vi egentlig da? Arenaeier kan legge et hvilket som helst annet dekke oppå dette gresset, og like fullt oppfylle reguleringsbestemmelsen. Men intensjonen om «idrettsaktiviteter som utøves på kunstgress» oppfyller de i så fall ikke.

Vil ikke snakke om prosenter

På spørsmål om hvor lang tid formannskapet vil la det gå uten at gressmatten i TA tas i bruk, og hvor stor andel av bruken som skal være forbeholdt fotball, svarer Hammer Krog:

– Jeg tror arenaeier er fullstendig innforstått med hvor vi vil og hvilke resultater vi ønsker å oppnå med vårt vedtak. Da må han også få nødvendig tid til å innrette seg etter dette, før vi begynner å snakke om prosenter og antall arrangementer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.