Budstikka vil nå forsøke å få en oversikt over trafikkfellene på skoleveiene i distriktet.

I yrkes medfør tråler Dag Pettersen veiene i Asker og Bærum daglig og må holde øye med trafikkbildet.

Denne uken har politiet spesielt fokus på bilistenes adferd på distriktets skoleveier, men enkelte plasser er det neppe bilistenes feil at farlig situasjoner oppstår, mener Pettersen.

Les også: – Vi er mange som nesten er blitt påkjørt

– Ved fotgjengerfeltet ved rundkjøringen Slependveien/Tanumveien som blir skolevei for mange av barna på Bjørnegård skole står det en busk som helt vil skjule de yngste elevene for bilistene som kommer opp Slependveien eller ut fra Tanumveien, når barna går ut i fotgjengerfeltet.

–  Underlig at ingen har reagert på denne helt unødvendige trafikkfellen og fjernet den før skolestart, sier Pettersen.

Les også: Politiet følger trafikken ved skolestart

  • TIPS OSS: Kjenner du til trafikkfeller på skoleveier i ditt nærmiljø vil Budstikka gjerne vite om det. Ta et bilde, gi en kort beskrivelse av forholdene, notér adresse og send det på e-post til Budstikka.

Kjenner problemet

– Nei, det ser slett ikke bra ut. Det skal ryddes opp. forsikrer Tom Linderud, avdelingsleder for plan og sikkerhet i Bærum kommune.

– Det er ikke en planlagt busk, men vegetasjonen som har skutt i været i sommer. Den ble kuttet ned tidligere, men nå har det grodd opp. Jeg har gitt beskjed om at en ny opprydding er påkrevet, sier Linderud.