Vogntoget leverte varer til de nye blokkene ved tidligere Landsnes planteskole i Asker mens skolebarn, ungdommer og voksne passerte stedet. Etter kort tid kom politiet til stedet.

Skolebarn på vei til Drengsrud og Solvang passerer byggeplassen hvor det ofte løftes materialer inn på byggeplassen.

LES OGSÅ: Enveiskjørt på Hverdagene

– Må leveres til andre tider

– Det må være mulig å levere varer til byggeplassen på andre tider av døgnet, det er uforståelig at det skal skje midt i det verste morgenrushet, sier Ove Brynestad i det han sammen med skolebarn prøver å komme forbi et lange vogntoget som lemper byggematerialer.

Det er syv små blokker med totalt 45 leiligheter som settes opp der Landsnes planteskole lå nær Føyka i Asker.

– Det sløvt av byggherren å ikke organisere det bedre.

Brynestad forteller til Budstikka at det er første gang han har opplevd at de har vakt til å dirigere trafikken på byggplassen.

– Kommunen burde stille krav til utbyggere om at det ikke skal oppstå slike situasjoner.

LES OGSÅ: Skuffet politikerne

Fortvilte naboer

Naboer i området fortviler over trafikken og er bekymret for skolebarna som passerer stedet når lastebiler kjøres opp på fortauet og forsyner byggeplassen med materialer. Denne uken har det vært spesielt ille på grunn av mye snø og et dårlig måkt fortau.

Da Budstikka var på stedet kom politiet for å se på forholdene. Etter en kort prat med en av byggeplassens ledere, som forsikret at vakthold var på plass, kjørte politiet videre.

LES OGSÅ: Skal bygge leiligheter

Skal ha vakter

– Hvordan ivaretar dere sikkerheten når det er slike leveranser midt i morgenrushet?

– Vi skal ha vakter på begge sider av vogntoget som passer på trafikken og dem som kommer gående, forteller en byggeleder fra Betonmast-Selvaagbygg som ønsker å være anonym.

Da Budstikka kom til stedet var det kun en person som passet trafikken og de gående.

– Hvorfor blir byggematerialene levert midt i der verste rushet?

– Denne lasten kommer fra Vestlandet, sjåføren av vogntoget har ventet flere timer på Liertoppen for å lever dette. Derfor måtte vi ta det imot tidlig på morgenen, sier er representant for Beton som ønsker å være anonym.

Han forteller at de prøver å styre større vareleveringer til etter klokken 9 om morgenen, men at det ikke alltid lar seg gjøre.

Rett før politiet kom til stedet kom det en person til fra entreprenøren som holdt vakt.