Skip to main content

Farevarsel fra meteorologen: – Det kan bli et par krevende dager i trafikken

Det er lov å håpe at mandagen ikke blir som fredagen, da den første snøen skapte trafikkaos i Asker og Bærum. Men opptil 10 centimeter snø kan vi få. 

Foto: Karl Braanaas

Det er meldt godt med snø over mandagens morgenrush, mens tirsdagstrafikken kan bli guffen av en annen årsak. 

Meteorologisk institutt har sendt ut et gult farevarsel for Oslo og Akershus. 

– Vi kan få mellom fem og ti centimeter snø i morgen. Det mest intense kommer i morgenrushet, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness. 

Et farevarsel brukes for å varsle konsekvenser av været. 

– Vi ser for oss at det kan bli trafikale problemer av denne snøen. Det vil være snø når vi våkner i morgen, og det vil ligge snø på veiene hvis ikke noen har vært og flyttet på den. Vi må kjøre etter forholdene, og legge inn litt marginer tidsmessig, sier Thyness. 

Hun tror kanskje ikke et tilsvarende snøfall hadde fått gult farevarsel i januar måned. 

– Nå er vi fortsatt litt uvant med vinter, og dette er en god porsjon snø. 

Det er fortsatt langt opp til rødt varsel, som kunne tenkes å inntreffe ved halvmeters-mengder med krefter til å skade bygninger, for eksempel. 

Mye nedbør i ulik form tirsdag

Så mandag blir det snø. Tirsdag vil det også ramle fra himmelen. 

– Det kommer et ganske stort lavtrykk som presser seg inn fra Sør-Skandinavia. Her kommer mildere luft. Langs fjorden og kysten blir det regn. I Asker og Sandvika går det nok fort over til regn. I høyden i marka vil det antagelig komme som snø, sier Thyness. 

I verste fall kan det komme 30 millimeter nedbør tirsdag. Meteorologen advarer igjen: 

– Det kan bli et par krevende dager i trafikken. Det er ikke noe gøy med regn oppi snø i trafikken heller. Vi kan risikere at det fryser på til hålke, sier hun. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.