Skip to main content

Får kritisk rapport på bordet

Oddvar Igland (Sp) leder utvalg for oppvekst i Asker.

Oddvar Igland (Sp) leder utvalg for oppvekst i Asker.

Foto: KARL BRAANAAS

Asker kommune har denne uken møte i alle de fem politiske hovedutvalgene.

Utvalg for oppvekst, ledet av Oddvar Igland (Sp), og utvalg for velferd, ledet av Cecilie Lindgren (H), har begge møte tirsdag. 

Begge utvalgene skal blant annet behandle en tilstandsrapport for barnevernstjenesten i Asker. Kommunen får her kritikk for å ikke yte godt nok alle steder i den nye storkommunen, samt at barn må vente for lenge på hjelp.

Onsdag er det møte i utvalg for plan og byggesak, ledet av Håvard Vestgren (H).

Torsdag er det møte i utvalg for medborgerskap, ledet av Kari Sofie Bjørnsen (H), og i utvalg for samfunnstjenester, ledet av Elisabeth Holter-Schøyen (V).

Alle møtene holdes i Asker rådhus.

FN-senter på Lysaker

I Bærum møtes formannskapet tirsdag og kommunestyret onsdag. Blant sakene i begge instanser er etablering av et FN innovasjonssenter i Bærum.

FN-senteret er planlagt på Lysaker i et samarbeid mellom Bærum kommune, UNOPS (FNs kontor for prosjekttjenester) og Storebrand. Hensikten er å bidra til oppnåelse av FNs bærekraftsmål. Kommunen skal betale totalt 6 millioner kroner fordelt på tre år.

I formannskapet kommer det dessuten opp flere spørsmål om Bærum kommunes arbeidslivspolitikk. Det er fra Kjell Maartmann-Moe (Ap) om hele og faste stillinger og fra Stein Stugu (Rødt) om bemanningstjenester. 

I Bærum er det også møte i kontrollutvalget og råd for personer med funksjonsnedsettelse (begge mandag), i eldrerådet og klageutvalget (begge tirsdag) og i ungdomsrådet (onsdag).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.