Skip to main content

Falsk tv-reparatør tiltalt for bedrageri

Mannen er bare 18 år gammel, men likevel godt inne i hvordan eldre kan bedras. Tiltalen forteller om en utspekulert metode.

Alle de fem kvinnene som er utsatt for grove bedragerier er i 90-årene. Tiltalen røper at 18-åringen skal ha møtt opp på døren hos kvinnene og forklart at han kom fra Canal Digital.

Han sa han skulle oppgradere programkortet til Canal Digital-boksen deres. Jobben skulle koste bare 10 kroner, men dette benyttet mannen til å skaffe seg både bankkort og kode fra de kvinnene. Dette skjedde både lille julaften i 2016 og tidlig i januar like etter hos kvinner i Asker.

LES OGSÅ: Nylig dømt eldrebedrager bak nytt svindelraid

Fra kortet til en 93-årig kvinne på Borgen ble det tatt ut 9.000 kroner på Meny på Holmensenteret, mens en jevngammel kvinne fra Borgen tapte 16.263 kroner da 18-åringen kjørte et nært familiemedlem til Meny på Holmen og post i butikk på Høvik. Der hevet kvinnen pengene ved hjelp av 93-åringens bankkort og kode.

Tom konto

Ikke alle bedrageriene ga utbytte. Tiltalen forteller om et identisk bedrageri fra en 92-årig kvinne i Gjerdrum på Romerike. Der viste det seg at kontoen var tom da bedragerne skulle høste inn gevinsten.

En 90-årig kvinne fra Skedsmo ble mistenksom og hun ga aldri bankkortet fra seg.

LES OGSÅ: To pågrepet etter å ha bedratt eldre beboer

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.