Skip to main content

– Falsk p-vakt krevde 300 kroner kontant for å slette gebyr

Jojo Paulsen lot seg ikke lure, men tror at eldre fort kan bite på kroken.

Asker-mannen ønsker nå å advare andre etter opplevelsen på p-plassen på toppen av Trekanten senter søndag ettermiddag.

– Jeg ble bare forbannet og betalte selvsagt ikke én krone. Men jeg tror nok eldre kan komme til å la seg lure, sier Paulsen.

Han hadde vært ute og spist med familien og skulle tilbake for å fornye p-tiden for bilen. En mann som utga seg for å være parkeringsvakt, skal da ha kommet bort til ham. Han skal ha fortalt at Paulsen allerede hadde fått 600 kroner i parkeringsgebyr, fordi tiden var gått ut.

– Vedkommende sa at han allerede hadde sendt inn info om beløpet til Q-park, som drifter parkeringen, men at saken kunne bli slettet om jeg betalte ham 300 kroner kontant, forteller Jojo Paulsen.

LES OGSÅ:

Stjal jakke og bil

Q-Park kan bekrefte Paulsens historie om den falske parkeringsvakten.

– Vi ble også klar over dette i går (mandag red.anm.), og vi tar det naturligvis veldig alvorlig. Han har tatt seg inn hos oss og vi har videoopptak av denne personen, sier administrerende direktør John Lien i Q-Park.

LES OGSÅ:

Mannen skal ifølge Lien ha kommet til Q-Parks hovedkontor i Oslo på dagtid.

– Han har tatt med seg en del rekvisita.

– Hva slags rekvisita?

– En jakke og en bil, sier Lien, som legger til at bilen ble levert ttilbake litt senere på dagen.

Tidligere ansatt

Lien forteller at de vet godt hvem vedkommende er.

– Det er en tidligere ansatt som gjorde dette, og som mistet jobben i sin tid av samme årsak som i Asker, slår Lien fast.

Saken er politianmeldt og Lien lover at parkeringsselskapet skal sjekke nøye hvem som slipper inn på hovedkontoret i fremtiden.

– Vi skal nå gå igjennom og skjerpe rutinene på hovedkontoret vårt for å hindre at dette skjer igjen, avslutter Lien, som understreker at ingen av deres operative parkeringsvakter opptrer på denne måten.

«Dette kan du vel ta deg råd til»

Den falske p-vakten skal ikke ha vært uniformert, men skal ha gått rundt med en slags «dings» i den ene hånden. Ifølge Paulsen kunne «dingsen» minne om en bærbar skriver for p-bøter i remser.

– Men kan kunne ikke vise frem noen gul remse som gjaldt meg og min bil. Jeg ble bare irritert og sint. Jeg gikk derfra og sa at jeg ville ta det opp med Q-park og politiet. Han ropte da etter meg at «dette kan du vel ta deg råd til», sier Jojo Paulsen.

Mannen skal hele tiden ha vært høflig. Ifølge Paulsen ga han inntrykk av å være serviceinnstilt. Jojo Paulsen anmeldte tirsdag saken til politiet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.