Skip to main content

Få har flyttet pengene til aksjesparing

AKSJER: Nær tre av fire aksjeeiere har valgt ikke å flytte pengene til aksjesparekonto.

71 prosent av DNBs bankkunder i Bærum som kvalifiserer til aksjesparekonto, har ikke flyttet pengene til aksjesparing.

Det viser tall Budstikka har fått fra storbanken DNB.

– 71 prosent av våre kunder som har aksjer eller aksjefond som kvalifiserer til aksjesparekonto, har ikke flyttet disse inn i en slik konto, opplyser Jon Hendricks i banken. Banken har så langt kun statistikk for Bærum, ikke Asker.

Overgangsordning utvidet

Aksjesparekonto ble lansert 1. september 2017.

Poenget var å stimulere til økt aksjesparing, og er noe alle banker tilbyr og ikke kun DNB. Hegnar.no har tidligere omtalt at man fra 1. september og ut 2017 kunne flytte aksjer, aksjefond og egenkapitalbevis inn i en slik konto uten å betale skatt for gevinsten. Dette som en overgangsordning.

I statsbudsjettet for 2018 ble overgangsordningen utvidet til å gjelde ut året i år. Ulike banker har imidlertid satt endel praktiske frister for flyttingen før nyttår.

Når pengene først er inne på aksjesparekontoen kan man kjøpe og selge aksjer og aksjefond uten å utløse skatt så lenge du ikke tar ut selve gevinsten fra kontoen, sier Hendricks.

Ifølge Hegnar.no får man også fradrag for tap ved oppløsning av kontoen.

LES OGSÅ: Varsler søksmål etter bank-nei

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.