Skip to main content

Euforum Holding: – Telenor Arena er ikke til salgs

SKAPER FORVIRRING: Styreleder Didrik B. Schnitler i Euforum Holding ønsker ikke å forholde seg til det han mener er uttalelser egnet til å skape forvirring. Han fastholder at Telenor Arena ikke er til salgs. ARKIVFOTO: KARL BRAANAAS
SKAPER FORVIRRING: Styreleder Didrik B. Schnitler i Euforum Holding ønsker ikke å forholde seg til det han mener er uttalelser egnet til å skape forvirring. Han fastholder at Telenor Arena ikke er til salgs. ARKIVFOTO: KARL BRAANAAS

- Vi har sagt dette før, og det gjentar vi, sier Diderik B. Schnitler.

Styrelederen i selskapet som eier Telenor Arena, Euforum Holding, er klar på dette etter at Aftenposten fredag skriver at «Røkke må sikre Stabæk-hjelp for å sikre seg kontorplass».

Avisen skriver at «uten pengehjelp til en Stabæk-retur til Telenor Arena, blir det ingen ekstra kontorlokaler på Fornebu» (for Røkke, red. anm.).

Aftenposten baserer seg på uttalelser fra planutvalgets leder Ole Kristian Udnes (H).

Vekker spleiselag-tanken

– Det er tydelig at det alltid vil være noen som vil mene det ene og det andre. Men arenaen er ikke til salgs. Det har vi sagt før, og det gjentar vi, sier Schnitler og viser til uttalelsene han kom med til Budstikka 4. januar i år.

Kjell Inge Røkke vil bygge 126.000 kvadratmeter med næringsbygg og boliger rundt den tidligere fotballarenaen Telenor Arena. Dette er nesten 30.000 kvadratmeter mer enn dagens reguleringsplan åpner for.

Planutvalget i Bærum kommune har imidlertid sagt nei til å la Røkke utnytte tomten ved arenaen mer enn opprinnelig bestemt. Også formannskapet i kommunen sier nei.

Men i Aftenposten-artikkelen åpner tilsynelatende plutselig Høyres Ole Kristian Udnes døren på gløtt for at det kanskje kan gå Røkkes vei dersom det blir et spleiselag på Fornebu.

I artikkelen relanseres nemlig spleiselag-idéen som Erik Løfsnes ga uttrykk for i Budstikka rett etter nyttår.

På spørsmålet om det kan bli merutnyttelse dersom Aker alene, eller sammen med de andre grunneierne, bidrar til «å hjelpe Stabæk og kommunen», svarer Udnes «at det er interessant å vurdere for Bærum kommune».

– Skaper forvirring

– Svevende uttalelser skaper kun forvirring. Vi kan ikke forholde oss til dette, sier Schnitler til Budstikka.

Etter at Løfsnes gikk ut og lanserte sin idé ga Schnitler klar beskjed i Budstikka om at arenaen på Fornebu ikke er til salgs. Dette gjentar han nå i klare ordelag:

– Beskrivelsen som gir rett til en eventuell merutnyttelse og omregulering, eksisterer ikke lenger. Og vi selger ikke, sier Diderik B. Schnitler.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.