Skip to main content

Etterlyser flere søkere til politimesterjobben

Fagforeningssjef: Bjørn Egil Drangevåg er nestleder i Oslo politiforening. 8FOTO: KNUT BJERKE

Politiforeningen vil ha reell konkurranse om politimesterjobben i Oslo politidistrikt.

Fredag utlyste Politidirektoratet stillingen, fem uker etter at Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold ble utnevnt til PST-sjef.

Søknadsfristen går ut 2. juni, dagen etter at Sjøvold starter i ny jobb.

– Vi er opptatt av en ryddig prosess, hvor flest mulig får stille på startstreken, og det er reel konkurranse om jobben, sier Bjørn Egil Drangevåg, nestleder i Oslo politiforening.

Kun én reell søker

Hans Sverre Sjøvold var én av to søkere til politimesterjobben både da han ble ansatt i 2012, og da åremålet på seks år ble forlenget i fjor. Den andre var i begge tilfeller Thorbjørn Johan Gaarder, som har blitt C-kjendis ved å søke på lederstillinger i det offentlige han ikke er kvalifisert til.

Drangevåg sier politiforeningen ønsker seg en person som er strategisk, tydelig og legger til rette å skape gode resultater.

– Det handler om tilgang på ressurser, og ikke minst arbeidsvilkårene til de som skal produsere resultatene, sier han.

Nestlederen sier Oslo politiforening ikke kommer til å gå ut med støtte til enkeltkandidater.

LES OGSÅ: Høyre og «fjernpolitireformen»

Nybøe kan være aktuell

Fagbladet Politiforum har imidlertid laget en liste over personer de mener kan være aktuelle kandidater til stillingen.

Redaksjonen traff blink da de trakk frem Benedicte Bjørnland som en potensiell kandidat til stillingen som politidirektør. På samme liste figurerte tidligere politimester i Asker og Bærum politidistrikt, Terje Nybøe.

Han rakk å bli svært populær i årene han ledet tidligere Asker og Bærum politidistrikt, og kan være en aktuell kandidat til stillingen som politimester i Oslo.

Budstikka har på lederplass anbefalt Nybø.

– Nybøe har vært meget dyktig. Blir han borte, mister Oslo politidistrikt en enestående leder, uttalte Mette Skare, daværende leder av politiforeningen i Asker og Bærum, da det ble kjent at Nybøe ikke søkte om å fortsette som visepolitimester.

Han søkte heller ingen av de øvrige lederstillingene da Asker og Bærum i sin tid ble slått sammen med Oslo politidistrikt.

I et intervju med fagbladet Politilederen på omtrent samme tid, sa Nybøe at han «alltid har hatt hjertet i politiet», og holdt døren åpen for å vende tilbake.

– Hva som skjer i fremtiden, vet ingen, uttale Terje Nybøe den gang.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.