Skip to main content

Ett helt rådhus – kun 11 på jobb

Sommerantrekk: Askers rådmann Lars Bjerke lar dressen ligge denne siste stille uken i juli. Det er 11 på jobb i rådhuset. FOTO: KARL BRAANAAS

Det er feriestille i Asker og Bærums rådhus, men beredskapen tar aldri ferie.

Lars Bjerke sitter alene i kontorlandskapet i sjette etasje. Askers rådmann har på seg shorts og lar solen strømme inn gjennom åpen balkongdør. Denne uken er han selv fungerende rådmann etter at andre har hatt rollen i hans fravær. Denne dagen er det 11 på jobb i rådhuset.

– Vi må jo ta ferie. Men vi har stedfortredere på jobb i alle virksomheter, og vår beredskapsorganisasjon er operativ 24 timer i døgnet som alltid. Den tar aldri hensyn til ferie. Det viste seg da vi fikk den tragiske drukningsulykken i Bondivann forrige uke, forteller Bjerke.

Ordføreren er øverste leder av beredskapsorganisasjonen, mens han selv er operativ leder. Begge var til stede på telefon etter ulykken i Bondivann.

– Ellers er det stille, jeg får noen få telefoner. Og akkurat nå forbereder jeg et innlegg jeg skal holde i Cambridge Bay når ordføreren og jeg skal dit om en drøy uke. Da skal polarskuta Maud begynne reisen hjemover, forteller Lars Bjerke.

LES OGSÅ: Asker-dominans i den nye kommunen skaper reaksjoner

Kontakt med innbyggerne

Kristin Nilsen, som er kommunalsjef for helse og sosial og velferdsdirektør fra august, har denne uken vært fungerende rådmann i Bærum kommune, i rådmann Erik Kjeldstadlis feriefravær.

Hun forteller at beredskapshensyn gjør det nødvendig å ha mennesker på jobb i alle tjenester selv i de varmeste sommer-ukene.

– Mange av kommunens oppgaver innebærer kontakt med innbyggere som har behov for tjenestene også om sommeren. Derfor må tjenestene være bemannet for drift også i ferier, forklarer Nilsen.

Veiledningstorget skal ha oversikt over hvem som er til stede.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.