Skip to main content

– Et spennende initiativ

GIR SIN STØTTE: Norges ambassadør til Frankrike, Bjørn Skogmo, var full av lovord overfor initiativet til brødrene Mollestad.
GIR SIN STØTTE: Norges ambassadør til Frankrike, Bjørn Skogmo, var full av lovord overfor initiativet til brødrene Mollestad.

– Et årsverk er et av de mest spennende initiativ som er tatt mellom Norge og Frankrike, sa Norges ambassadør til Frankrike, Bjørn Skogmo, etter åpningen av Et årsverk fredag.

Ambassadøren hedret også Mollestadbrødrene i sin åpningstale.

– Et årsverk er et særdeles prisverdig tiltak. Denne typen initiativ er veldig viktig som bidrag i relasjoner mellom to land. Jeg vil på det sterkest anbefale at det gis økonomisk støtte til arrangementet slik at det kan fortsette i årene fremover, sa Skogmo.

Vellykket uten Ari

Til tross for Ari Behns frafall, var det fullt hus på åpningskvelden med flere hundre fremmøtte.

– Det er selvfølgelig leit at Ari ikke kunne komme, men han var ikke avgjørende for at det skulle bli et vellykket arrangement, sa en av initiativtagerne, Jan Christian Mollestad.

– Dette er en massemønstring med veldig mange dyktige mennesker. Det er ikke bare være en utstilling og en konsert, men også en mulighet for utøverne til å knytte personlig kontakter. Det er et viktig møte mellom norske og franske kunstnerne.

Også ambassadør Skogmo vektla utvekslingen kunstnerne imellom.

– Tradisjonelt har inspirasjonen vært enveis, at norske kunstnere har dratt til Frankrike. Nå ser vi også at franske kunstnere drar til Norge. Det er denne typen doble relasjoner som er så bra.

Plagges ouvertyre

Wolfgang Plagge fremførte under åpningsforestillingen en ouverture over kjente norske komponister. I morgen skal han igjen i ilden. Denne gangen i kirken Jean Baptiste de Belleville med en improvisasjon over bilder av Frans Widerberg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.