Skip to main content

Et lite hint av sør i nord

FAVORITT: Til tross for flere innbydende rom å velge i, er det den beroligende sofakroken som er Hannes yndlingssted. – Her kan jeg roe ned etter endt arbeidsdag, og samtidig nyte utsikten over fjorden og hovedstaden, forteller hun.
FAVORITT: Til tross for flere innbydende rom å velge i, er det den beroligende sofakroken som er Hannes yndlingssted. – Her kan jeg roe ned etter endt arbeidsdag, og samtidig nyte utsikten over fjorden og hovedstaden, forteller hun.

Å mikse stiler, farger og gammelt interiør med nytt var viktige elementer da Hanne Wagle innredet sitt hjem.

BILDESERIE: Her er bildene fra Hannes hjem

– Jeg synes det er viktig å skape et hjem som speiler personligheten, sier hun.

Hanne Wagle bor i Vollen og er en av to eiere og drivere av klesbutikken Herligheten i Vollen.

I 18 år har hun bodd i rekkehuset som ligger skjermet til på tettstedet, med utsikt over fjorden og helt inn til Oslo.

– Da jeg var på utkikk etter bolig hadde jeg få kriterier, men det skulle være sentrumsnært. Jeg hadde vært på nærmere 50 visninger i området rundt Oslo, da jeg tilfeldigvis tok turen innom her en varm vårdag. Til tross for at jeg ønsket meg bolig vesentlig nærmere Oslo, var jeg solgt da jeg så beliggenheten her, forklarer hun.

LES OGSÅ: – Vi bor i en crazy idéboble

Har egen kjøkkenhage

Boligen består av to etasjer. Kjøkken, bad og en liten entré i hovedetasjen, soverom, garderobe og bad i underetasjen.

På begge nivåene finnes en veranda, og ved hovedinngangen har Hanne selv laget til en liten, skjermet hage med brostein, som preges av en innbydende sittegruppe og en mengde bærbusker. Jordbær, stikkelsbær, bjørnebær, rips, solbær, tomater, grønnkål og urter har vokst seg store og mange i løpet av sommeren.

– Jeg har mange busker, og jeg synes det er stas å småspise litt fra egen hage, forteller hun.

LES OGSÅ: Boligens sosiale samlingspunkt

Rev ned vegger

Etter at Hanne tok over har hun gjort store endringer i rekkehuset. Mange malingsstrøk og nytt gulv har skapt en helhet av et lyst og åpent hjem, men den største forandringen er gjort i underetasjen.

Her bor: Hanne Wagle

– Der har jeg revet veggen mellom det som i utgangspunktet var to små og upraktiske rom. Nå har det blitt et soverom med god størrelse, i tillegg til et walk-in-closet hvor et av de smale soverommene var tidligere, sier hun.

LES OGSÅ: Slik innredet hun hjemmet i "shades of grey"

Leiligheten er i lyse farger, med mye tre, en blanding av nytt og gammelt interiør og en perfekt balanse i fargebruk. Det er på reise Hanne henter mye av inspirasjonen til hjemmet, og spesielt sørlige strøk synes hun har mye spennende å by på.

Inspirert av Marokko

– De siste årene har jeg vært spesielt inspirert av flere asiatiske land og Marokko i Afrika, men jeg er også glad i den nordiske stilen. Derfor streber jeg etter å finne en gylden middelvei, et hint av sør i nord, sier hun, og legger til at det handler om å samle alt man blir begeistret for i en helhet.

– Her kan jeg roe ned etter endt arbeidsdag, og samtidig nyte utsikten over fjorden og hovedstaden, smiler hun.

LES OGSÅ: Denne terrassen er et samlingssted under stjernene

På loppemarked og i bruktbutikker har hun også funnet mange store og små skatter. Stuebordet ga hun ikke mange kronene for, heller ikke noen vintage lysestaker i gull hun har ute.

– Jeg har en tendens til å falle for små og vakre ting. Man kan finne mye fint for en liten penge, bare man er tålmodig, sier hun.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.