Skip to main content

- Et hjem å møte alderdommen i

Hjemmet favner alle livets faser. Den øverste etasjen fungerer som en leilighet med alt på en flate og flyter på en tung base hvor alle rom som ikke er i daglig bruk, er plassert.
Hjemmet favner alle livets faser. Den øverste etasjen fungerer som en leilighet med alt på en flate og flyter på en tung base hvor alle rom som ikke er i daglig bruk, er plassert.

I følge arkitekten har boligen på Høvik alle fordelene til en leilighet og alle fordelene til en enebolig. Det være seg gode bruksrom, heis, peis og underjordisk garasje.

– Vi kjøpte tomten under forutsetningen om å ikke bygge høyere enn utsiktslinjen til huset bak. Eiendommen tilhørte opprinnelig naboen, som ønsket å beholde sin unike sjøutsikt, forteller huseier Grete Corwin.

Derfor har de gjort det flate taket ekstra hyggelig med et fargerikt dekke av sedumplanter, bekkesingel, glass og sink.

Uteplass i ulike soner

Sammen med arkitekt Diederik Advocaat Clausen fra Logg arkitektur AS står Grete ute på den romslige terrassen under en høstsol som varmer usedvanlig godt.

Uteplassen ligger inndelt i forskjellige soner og gir en naturlig forlengelse av både stue og kjøkken.

Skyvedører i glass gjør at veggene nærmest forsvinner og understreker inntrykket av det unike uterommet, som ligger mindre enn hundre meter fra den glitrende sjøen og strandstien mellom Sarbuvollen og Høvikodden.

Vedlikeholdsfri og funksjonell

Ekteparet kjøpte den ett mål store tomten ved det populære turområdet i februar 2012 og flyttet inn i januar i år.

– Vi flyttet fra en enebolig vi selv bygde i 1981, med hagearbeid og snømåking. Den fungerte flott så lenge barna bodde hjemme, men nå er vi i en annen livsfase. Vi var på utkikk etter en vedlikeholdsfri og funksjonell bolig. Et hjem vi kunne møte alderdommen i. Blant annet med stor terrasse og mindre hage, forteller Grete.

Hun forteller videre at hun og ektemannen Finn ønsket å fortsette å bo sentralt på Høvik, i gåavstand til barn og barnebarn.

– Huset er tegnet for å kunne samle storfamilien. Derfor har vi blant annet eget barnerom og gjesteavdeling.

"Skylights" langs taket

– Tomten har vært inspirasjonskilden, den er tilpasset både det skrånende landskapet og premissene som allerede lå der for hvor høy boligen kunne være, sier arkitekt Diederik Advocaat Clausen.

Han forklarer at huset som ligger godt nede i terrenget, ikke har noen bakfasade.

– Derfor er det plassert skylights bortover langs taket for å gi masse lys og null innsyn. Det største takvinduet er plassert over trapperommet og måler hele 30 kvm.

– Når det regner reflekteres dråpene på veggen og lager en helt egen og vakker installasjon, forteller Grete.

Effekten forsterkes ved at veggen i tillegg er av marmorert betong, som i resten av huset, som skaper en varme og stofflighet på et ellers hardt materiale.

Heis hele veien

– Vi har tenkt at boligen skal ha alle fordelene til en leilighet og alle fordelene til en enebolig, legger arkitekten til og går bort til en heis som forbinder alle tre etasjene i huset, direkte fra den underjordiske garasjen og videre oppover i etasjene.

– Vi stortrives. Vi er utrolig fornøyd med hele huset og ikke minst samarbeidet med arkitekten, sier huseieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.