Skip to main content

Enige om at elevene trenger forutsigbarhet

FORUTSIGBART: Fylkespolitiker Øyvind Rideng (H) tygger på saken, i likhet med de øvrige fylkespolitikerne fra Asker og Bærum.

Asker og Bærums utdanningspolitikere i fylket er skjønt enige: Elevene må ha forutsigbarhet.

– Jeg er enig med elevene i at det bør være forutsigbarhet. Det må ikke være slik at du må bytte skole fra år til år. Det er ikke hensiktsmessig, sier Ina Libak (Ap).

Hverken hun eller de øvrige utdanningspolitikerne i fylket har ennå tatt stilling til hvilke klasser og tilbud som skal kuttes ved de videregående skolene i Asker og Bærum fra høsten av. Partienes gruppemøter finner først sted mandag kveld.

LES OGSÅ: Elever opprørt over klassekutt

Dårlig idé

– Der det er få elever som har søkt, kan det bli uforsvarlig å opprettholde en klasse, både på grunn av økonomi og klassemiljø. Det som er spesielt uheldig, er der tilbudet forsvinner helt, sier Øyvind Rideng (H).

Han synes generelt det er en dårlig idé at skoletilbud endres når elevene er midt i et utdanningsløp.

– Av og til må tilbudet gis ved en annen skole. Men hvis det er mange elever som rammes, synes jeg vi skal se om vi kan holde igjen den klassen ett år til. Men da må klassen være av en viss størrelse, sier Rideng.

LES OGSÅ: Denne skolen er best på resultatvekst

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.