Skip to main content

Enebolig med 1967-standard gikk 1,85 mill. over takst

ATTRAKTIV: Eneboligen på Hvalstad fikk budgiverne til å grave dypt i lommeboken. FOTO: PETER VON TANGEN-JORDAN
ATTRAKTIV: Eneboligen på Hvalstad fikk budgiverne til å grave dypt i lommeboken. FOTO: PETER VON TANGEN-JORDAN

Nesten 50 år uten noe som helst form for oppgradering la ingen demper for interessen for eneboligen på Hvalstad.

Etter en heftig budrunde ble boligen nemlig solgt for 6.250.000 kroner - 1,85 millioner kroner over takst.

– Det ble et godt salg. Vi hadde veldig mange på visningene, og det var ca. 30 personer som skrev seg på liste, sier megler og advokat Olav Føllesdal.

– Syv stykker var med i budrunden, og totalt kom det inn 37 bud før vi var i mål, legger han til.

LES OGSÅ: Norges Takseringsforbund om oppussingsobjekter: – Folk er for optimistiske

Fukt og gammelt bad

Den 192 kvadratmeterstore eneboligen fra 1967 ble lagt ut med en beskjeden takst på 4,4 millioner, noe som tilsvarer snaue 23.000 kroner per kvadratmeter.

– Takstmannen baserte taksten på at standarden var dårlig, med blant annet kjøkken og baderom fra 1967, fuktighet i kjelleren og punkterte vinduer over det hele. Med dette som grunnlag gjorde han et samlet fradrag på 2,3 millioner, fortsetter Føllesdal.

Hvor god er du til å gjette boligpriser?

– Ulike forutsetninger

– Var taksten satt for lavt?

– Det er alltid utfordrende for en takstmann å sette en verditakst med to streker under på en slik eiendom fordi interessentene har ulike forutsetninger, og det kan være litt tilfeldig hvem som blir med i budrunden. Noen kan gjøre mye egeninnsats mens andre må sette bort alt til full pris, og dette påvirker betalingsvilligheten, sier megleren, og fortsetter:

– Man har heller ikke et direkte sammenligningsgrunnlag når oppgraderingsbehovet er så stort. Man ser selvsagt hen til andre solgte boliger i området, men takstmannen må gjøre et stort fradrag for påkostningsbehovet og lav teknisk standard, legger han til.

LES OGSÅ: Sprengte takstene

Stor tomt

På tross av at boligen har et stort oppgraderingsbehov, har Føllesdal ingen problemer med å forstå den store interessen.

– Det som gjorde eiendommen attraktiv er at den ligger inne i en stille blindvei, har fin utsikt og kort vei til skole, marka og togstasjon.

Føllesdal forteller at både eiendomsutviklere og privatpersoner var blant interessentene. Men selv om eiendommen har en tomt på 1,3 mål, er utnyttelsesgraden ifølge megleren begrenset.

– Huset ligger midt på tomten som er skrånende, så det er først og fremst et renoveringsobjekt. Men det er et fint prosjekt fordi det er godt med arealer og god beliggenhet, så dette kan bli en flott bolig, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.