Skip to main content

Endelig har Refugees Welcome to Asker and Bærum fått nytt kleslager

INNE: Mona Underdal-Loktu (midten)var glad da hun fikk nøkkelen til det nye kleslageret i den gamle Shell-stasjonen ved Grini næringspark. Her med lageransvarlig Wilhelm Frydenberg og teamansvarlig Lysaker, Bjørg Bjerknes.

Etter mange ukers jakt har Refugees Welcome to Asker and Bærum fått et nytt sted å lagre brukte klær.

Tirsdag sa eieren av den tidligere Shell-stasjonen ved Grini Næringspark, Petter Dale jr, ja til å låne ut lokalene gratis til gruppen.

Med det får Refugees Welcome to Asker and Bærum nesten doblet sin lagringskapasitet de neste månedene, fra 200 til 400 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Frivillig organisasjon kastes ut av lageret

– Han sa ja med én gang. Jeg sov godt natt til onsdag, da jeg endelig hadde nøkkelen i hånden. Det har vært veldig frustrerende ikke å vite hvor vi skulle gjøre av oss, sier Underdal-Loktu.

Siden oppstarten i høst har gruppen kledd opp 1.700 asylsøkere.

LES OGSÅ: Her forvandles kontorbygget til asylmottak

Planlegger flytting

Gruppen må være ute av dagens lokaler innen utgangen av februar. Underdal-Loktu regner likevel med at de nye lokalene vil tas i bruk tidligere.

Også de nye lokalene er midlertidige, i påvente av at bygningen skal rives.

LES OGSÅ: Legger ned akuttmottak på Vardåsen

Etter det gruppen har forstått, vil de kunne få benytte den gamle Shell-stasjonen frem til mai/juni, alt etter hvor raskt eieren får rivetillatelse.

– Vi vil trenge mange frivillige til flyttingen. Vi tenkte vi skulle henvende oss til noen idrettslag, og høre om de kunne tenke seg en styrkeøkt, sier Underdal-Loktu.

LES OGSÅ: Slik tas flyktningene imot i Asker

Kan oppheve inntaksstopp

Det nye lageret ligger på bakkeplan, har flere parkeringsplasser og større plass. Dermed kan den gruppen av frivillige etter hvert oppheve inntaksstoppen de har hatt en stund.

Det betyr likevel ikke at de tar imot alt av klær.

– Det er veldig lett å få brukte barneklær, men herreklær er det lite av. Det er flest menn blant flyktningene, så vi skulle gjerne hatt mer herreklær, forteller Underdal-Loktu.

LES OGSÅ: Utsetter asyl-åpning enda en gang

De fleste asylsøkerne er dessuten lavere og tynnere enn gjennomsnitts-nordmannen. Derfor blir klær i størrelse large og over for store.

Underdal-Loktu ber dem som ønsker å gi bort brukte klær om å se på gruppens nettside for å se når det nye kleslageret vil holde åpent for klesmottak.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.