Skip to main content

Enda en snøfreser stjålet i Asker

I løpet av kort tid er tre snøfresere stjålet i Asker. Under uværet natt til onsdag ble Kristin Warme Drakes freser tatt på Nesøya. 

Onsdag morgen våknet Kristin Warme Drake opp til at husets snøfreser var forsvunnet. 

– Det blåste fælt den natten. Vi hørte ingenting, så jeg tror vinden hjalp tyvene. Nøkkelen sto ikke i maskinen, så den må ha blitt løftet opp fire trapper, til tross for at den er veldig tung, forteller Drake på telefon. 

Nesøya-kvinnen advarte om det som skjedde i en melding på Facebook. Hun sier at de som stjal den må ha vært på tomten deres og sett seg ut snøfreseren deres, som var en Honda med belter, på forhånd. 

Dyr maskin

– Akkurat den natten var den ikke synlig fra veien. En slik snøfreser koster vanligvis 34.500 kroner, men mannen gjorde et røverkjøp og kjørte helt til Kristiansand for å kjøpe denne til en billig penge.

Drake sier lattermildt at hun nå satser på at det ikke kommer snø med det første. 

– Men vi må kjøpe en ny en snart. Vi bor i en generasjonsbolig sammen med moren min på 85 år, og nå har vi bare en liten snømåke. 

Flere lignende tyverier

Budstikka har skrevet om flere lignende snøfreser-tyverier i Asker den siste tiden. Blant annet fikk pensjonist Kjell Wallenborg på Hvalstad så snøfreseren bli stjålet , da en hvit varebil kjørte inn foran garasjen hans. 20 minutter etter at han meldte fra til politiet, ble en annen snøfreser stjålet i Vakåsveien. I tillegg har politiet mottatt tre lignende meldinger fra Drengsrud i starten av november. 

Operasjonssentralen i Oslo politidistrikt la den gang ut en melding på Twitter om at de hadde flere patruler som søkte etter den hvite varebilen. Operasjonssentralen er torsdag kveld ikke kjent med om det har skjedd flere lignende tyverier etter dette. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.