Skip to main content

– En rolig vei er beboernes ønske

AVVISER ANKLAGENE: Søren Pedersen, administrerende direktør i ABBL, avviser anklagene om misvisende markedsføring.
AVVISER ANKLAGENE: Søren Pedersen, administrerende direktør i ABBL, avviser anklagene om misvisende markedsføring.

Søren Pedersen, adm.dir. i ABBL, sier et skilt om gatetun ikke vil si at trafikken ikke kan økes.

BAKGRUNN: Vil stoppe utbygger ABBLs veiplan

– Kunstnerlia var riktignok ikke planlagt da Bondistranda-boligene først ble utlyst, men reguleringsplanen for Bondistranda er vedlagt i kjøpekontraktene, og der er den aktuelle veien tegnet inn som en offentlig vei, sier Pedersen.

– Du mener beboerne burde skjønt at denne veien kan det komme mer trafikk på?

– Ja. Man bør kunne regne med at en offentlig vei får andre boligområder eller veier knyttet til seg, sier Pedersen og avviser anklagene om villedende markedsføring.

Han sier også at det er blitt opplyst på infomøter at kommunen tenker å videreføre veien nordover.

– Beboerne kan påstå mye. Jeg forholder meg til fakta. Dette med en stille og rolig internvei er mer et slags ønske fra deres side, som de nå forsøker å omdanne til en rettighet.

– Men skiltet sier «gatetun»?

– Skilting på offentlig vei er det kommunen som står for, og som må svare for. Men et gatetun-skilt betyr ikke at veiens kapasitet er oppbrukt, ei heller at trafikkmengden ikke kan økes.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: Vi føler oss lurt av ABBL

– Vellet bestemmer ikke

Ifølge ABBL-sjefen er den smale veibredden tenkt å skulle redusere bilenes hastighet.

– ABBL alltid opptatt av å minimalisere interntrafikken i boligområder. På Bondistranda har vi lagt gjesteparkering og innkjøringen til garasjene så nært hovedinnkjørselen som mulig, sier han.

Han sier dette om velforeningens engasjement i saken:

– Jeg kan ikke se at vellet har noen hjemmel for å nekte ny kryssing i Stasjonsbakken. Det er en velvei med betydelig kommunal interesse. En ny utkjøring til Lensmannslia via Søndre Bondi, slik beboerne foreslår, vil kreve ny regulering av området. Og på grunn av kraftig stigning i terrenget er det ikke egnet for ny offentlig vei, sier Pedersen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.